• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davor Šuker: Nije vrijeme za regionalnu ligu

"Nisam za regionalnu ligu i ostajem pri tome stavu. Ima elementarnijih problema koje prv moramo", rekao predsjednik HNS-a.

 Davor Šuker: Nije vrijeme za regionalnu ligu Izvor: MONDO

Nekadašnji golgeter, a sada prvi čovjek hrvatskog fudbala bio je juče u Zenici na otvaranju trening centra, gdje je kazao da je osnivanje takmičenju u kojem bi igrali klubovi nekadašnje Jugoslavije u ovom trenutku nezivodljivo, pišu "Nezavisne novine".

"Da bismo pokrenuli nešto takvo kao što je regionalna liga, treba svi prije svega da jako puno radimo na poboljšanju infrastrukture. Pogledajmo da već godinama u regionu svi imaju problema sa licenciranjem, a mi ovdje treba da pričamo o regionalnoj ligi. U Hrvatskoj Dinamo i Rijeka igraju super na međunarodnoj sceni, ali nikako da se završi priča o licenciranju", izjavio je Šuker za "Nezavisne".

Predsjednik hrvatskog fudbalskog saveza naglasio je da se mora napraviti temelj, kako bi se fudbal na našim prostorima približio "onom koji gledamo utorkom i srijedom u Ligi šampiona".

"Najviše sredstava dobijemo od FIFA i UEFA, a Liga šampiona i Liga Evrope su takmičenja koja potiču klubove da ulažu i to nam u ovom trenutku treba biti vodilja. Trening centar u Zenici je odličan. Sretan sam što je BiH dobila jedan takav objekat i što sam bio dio ove svečanosti. Živimo u takvom okruženju gdje nemamo veliki broj kvalitetnih objekata pa moramo biti sretni i kada dobijemo umjetnu travu, a ne jedan ovakav objekat. Znam šta znači kada se ulaže u infrastrukturu jer se to vrati kasnije kroz rezultate. Čestitam N/FS BiH koji je ovim centrom otvorio novu stranicu bh. fudbala", rekao je proslavljeni fudbaler.

Šuker je dodao da redovno prati utakmice reprezentacije BiH.

"Naravno da pratim utakmice selekcije BiH. Danas svako svakoga prati. Špijunaža radi iako nismo u istoj grupi. Normalno je da se prate protivnici. O reprezentaciji BiH kao i svi koji su bar jednom gledali utakmicu imam sve pohvale. Safetu Sušiću i njegovim igračima želim svu sreću u petak protiv Slovačke i nadam se da ćemo se vidjeti u Brazilu. Vjerujem da ćemo biti zajedno na izvlačenju grupa u Sao Paulu, a da će se BiH i Hrvatska sastati u nekoj narednoj fazi takmičenja na Svjetskom prvenstvu".

Hrvatsku očekuje teško gostovanje u Beogradu.

"Što se tiče utakmice sa Srbijom, zaista sada ne želim ništa da komentarišem. Postoje selektori i ostali ljudi koji su zaduženi za taj dio posla. Svoje mišljenje o tom meču ću dati tek nakon utakmice", poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC