• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić priželjkuje jubilej i drugu šansu

Vezista moskovskog CSKA protiv Hrvata "juri" 50. nastup u dresu Srbije. "Ova utakmica može mnogo toga da preokrene", smatra Zoran Tošić.

 Tošić priželjkuje jubilej i drugu šansu Izvor: MONDO

Tenzija pred meč sa Hrvatskom u 8. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, barem u Srbiji, nije ista kao što je bila u martu kada se igralo u Zagrebu.

Razlog tome je u činjenici da "orlovi" imaju minimalne i samo teoretske šanse da se plasiraju u baraž za Mundijal naredne godine, dok Hrvati još mogu da prestignu Belgiju i direktno otputuju u Brazil.

To, međutim, ne utiče na želju srpskih fudbalera da u petak na stadionu Crvene zvezde (20.45) dođu do pobjede protiv velikog rivala, trenutno osmoplasirane reprezentacije na svijetu.

Vezista moskovskog CSKA Zoran Tošić kaže da bi pobjeda protiv Hrvatske bila nešto što će pamtiti cijelog života.

"Uoči svake utakmice pripremamo se isto: pokušavamo da izvučemo maksimum iz nas i da pobijedimo.Ovo je, ipak, jedna specifična utakmica koja se ne dešava svakog dana i privilegovani smo što možemo da učestvujemo u takvom meču. Imali smo priliku da igramo u Zagrebu i pokazalo se da je to nešto posebno, utakmica sa više naboja i žara. Vjerujem da će i meč u Beogradu biti sličan, s tim što igramo kod kuće i nadam se da će uz nas biti pun stadion", rekao je Tošić.

Dodatan motiv 26-godišnjem vezisti predstavljaće jubilej koji bi mogao da upiše. Ako mu selektor Siniša Mihajlović pruži šansu, biće to njegov 50. nastup za Srbiju.

"Bez obzira koja mi je utakmica, samim tim što igramo protiv njih je dosta specifično i gledaću da izvučem i više od maksimuma iz sebe. Odlično se ojsećam", rekao je Tošić i dodao:

"Poslije Zagreba bio sam kivan na sebe jer nisam preuzeo veću odgovornost i pokušao da uradim nešto više. U takvim sam godinama da se sada očekuje najviše od mene. Ako u petak budem dobio šansu, neću dozvoliti da se to ponovi. Nadam se da će mi se ukazati druga šansa".

Da bi "orlovi" stigli do baraža potrebne su im pobjede protiv Hrvatske, Velsa i Makedonije, kao i tri poraza Hrvatske: od Srbije, Belgije i Škotske. Uz povoljnu gol-razliku po srpske fudbalere.

Tošić vjeruje da je to moguće:

"Ova utakmica može mnogo toga da preokrene. Dobrim rezultatom možemo da stavimo njih u problem, jer poslije igraju sa Belgijom koja je veoma kvalitetna selekcija i koja je najviše pokazala u našoj grupi. S pravom možemo da očekujemo pobjedu Belgije".

Kao jedan od aduta u korist Srbije, Tošić vidi u činjenici da su Hrvati pod većim pritiskom pred duel na "Marakani".

"Sigurno da je njima, što se tiče rezultatskog značaja, utakmica mnogo bitnija, jer lošim rezultatom mogu da ispadnu iz trke za prvo mjesto. Na njima je sigurno veći pritisak zbog toga, dok je kod nas mnogo, mnogo veća želja, jer tokom kvalifikacija nismo bili na očekivanom nivou. Imamo kvalitet i zaslužujemo mnogo više i zato ćemo pokušati da u ovoj utakmici obradujemo naciju i vratimo se u igru koliko god je to moguće".

Specifičan odnos sa navijačima
"Iskreno se nadam da će biti dosta publike, jer se ovakva utakmica ne igra svaki dan. Mi imamo specifičan odnos sa navijačima, u zavisnosti od toga kako otvorimo utakmicu, nekada nas podržavaju, nekada ne. Pokušavamo da ne obraćamo pažnju na to, iako je nekada veoma teško, ali ako pružimo maksimum sve će ići na našu vodenicu i biće nam lakše. Moramo u petak da budemo svi zajedno", pozvao je Tošić navijače na podršku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC