• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Voša mora da mijenja sistem igre

Od odlaska Abubakara Oumarua Vojvodine ima velike probleme sa realizacijom, pa je trener Novosađana najavio promjenu u načinu igre njegovog tima.

 Nikolić: Voša mora da mijenja sistem igre Izvor: MONDO

Poslije dobrih izdanja u prvim utakmicama kvalifikacija za Ligu Evrope od Vojvodine se očekivalo da u istom ritmu započne i sezonu Superlige.

Međutim, novosadske crveno-bijele poremetio je odlazak centarfora Abubakara Oumarua u belgijski Bevern.

U prva četiri kola domaćeg prvenstva Vojvodina je osvojila šest bodova. Jedna pobjeda i tri remija, uz samo dva postignuta gola, nisu nešto čemu se nadao trener Marko Nikolić.

"Istina, nisam vjerovao u maksimalan učinak, ali jesam da ovu pauzu u prvenstvu možemo da dočekamo sa osam, možda deset bodova. To mi se, s obzirom na sve okolnosti, činilo kao realan plan", rekao je Nikolić "Sportskom žurnalu".

Kao jedan od razloga što je ekipa podbacila vidi u činjenici da su se igrači premorili igrajući u ritmu četvrtak-nedjelja.

"Ekipa se, mislim na 15 igrača koji su iznijeli najveći teret, prilično istrošila odigravši 12 zvaničnih utakmica. Dok smo učestvovali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ritam je bio četvrtak-nedjelja, tako da je to ostavilo traga. I na fizičkom, i na emotivnom planu", smatra Nikolić.

Takođe, problem je stvorio i odlazak Oumarua u Belgiju. Trener Novosađana smatra da su "lale" time izgubile "u brzini i direktnosti".

"Očigledno je da nam je bez Oumarua potreban drugačiji način igre, možda i novi sistem. Zbog toga nam je ova pauza dobro došla, da se presaberemo i potražimo put kojim ćemo dalje. Dodatni problem je to što imamo dosta igrača koji su se kasnije priključili i potrebno je vrijeme da podignu fizičku spremnost i dostignu punu takmičarsku formu", kaže Nikolić.

Dvonedjeljna pauza zbog termina rezervisanog za nacionalne timove očigledno će proteći veoma radno u Novom Sadu.

Mitošević u Jagodini
Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Vuk Mitošević u ponedjeljak je sporazumno raskinuo ugovor sa Vojvodinom, a karijeru će nastaviti u Jagodini. Potpisao je trogodišnji ugovor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC