• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Bolji smo!

Reprezentativci Srbije složni u ocjeni da ekipa danas igra bolje nego prije šest mjeseci i da ovaj put može do pobjede protiv Hrvatske.

 "ORLOVI": Bolji smo! Izvor: MONDO

Krajem marta srpski fudbaleri izgubili su od Hrvatske u Zagrebu 2:0 i tako na minimum sveli šansu da se naredne godine nađu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Ipak, poraz Hrvata od Škotske u prošlom kolu donekle je vratio "orlove" u igru za baraž. Belgija je nedostižna na vodećoj poziciji, ali ako ekipa Siniše Mihajlovića pobijedi sve tri naredne utakmice, a Hrvatska ih izgubi, uz povoljnu gol-razliku Srbija će se naći u doigravanju.

Ako se tako nešto dogodi biće ravno čudu, ali igrači ne gube nadu.

Svi u srpskoj reprezentaciji samouvjereni su pred duel sa Hrvatskom u petak na stadionu Crvene zvezde (20.45) i smatraju da bi pobjeda u toj utakmici vratila vjeru navijača u mladi tim Siniše Mihajlovića.

"Čeka nas jako bitna utakmica i voljeli bismo da dođe što više ljudi na stadion. Imamo manje šanse od Hrvatske da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, ali to ne umanjuje značaj meča i našu želju da igramo u dobroj atmosferi, da pobijedimo važnu utakmicu i vratimo osmijehe na lica navijača", rekao je ofanzivni vezista Tventea Dušan Tadić.

Slično razmišlja i Neven Subotić.

"Vjerujem da će sada biti bolje nego u Zagrebu. Više vremena i utakmica je iza nas i tim je sve bolji. Znamo da bi pobjeda nad Hrvatskom mnogo značila našem narodu. Pokušaćemo sve da ih obradujemo, jer oni će biti naša najveća prednost", istakao je štoper Borusije Dortmund.

Mnogo toga sportska javnost u Srbiji očekuje od mladog Aleksandra Mitrovića, koji je nedavno prešao iz Partizana u Anderleht, a prethodno sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo.

"Za ovakvu utakmicu ne treba poseban motiv. Igramo derbi, svaki igrač jedva čeka da istrči na teren", nestrpljiv je Mitrović u iščekivanju da se lopta zakortlja u petak.

Svi igrači priželjkuju dobru atmosferu na stadionu Crvene zvezde, a posebno zapažanje povodom toga iznio je Vladimir Stojković.

"Kada reprezentacija igra kod kuće i polupopunjene tribine mogu da stvore atmosferu koja igračima znači ključnu podršku", naveo je čuvar mreže.

Da li će navijači u petak ostaviti po strani klupska prepucavanja, kao i negodovanja na račun predsjednika FSS Tomislava Karadžića i Hrvatske, vidjećemo. Ostaje nam da se nadamo...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC