• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Mi smo apsolutni favoriti

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su u srijedu treći trening u Hrasnici, ovaj put u punom sastavu.

 Sušić: Mi smo apsolutni favoriti Izvor: MONDO

Atmosfera u reprezentaciji BiH je dobra, igrači i selektor Safet Sušić očekuju pobjedu u petak protiv selekcije Slovačke u Zenici, a danas su se u Hrasnici okupili na trećem treningu pred ovaj meč.

Selektor Safet Sušić je pred današnji trening novinarima rekao da su igrači spremni, jer su počela prvenstva i u njihovim ligama te da su do sada već imali nekoliko jakih utakmica.

Što se tiče utakmice u petak sa Slovačkom, selektor "zmajeva" je kazao da naša ekipa nema mnogo izbora i da utakmicu mora dobiti.

"S druge strane, Slovačka vidi svoju šansu da se možda kroz baraž nađe na Svjetskom prvenstvu. Mi im to ne smijemo dozvoliti, a ne smijemo ni sebi dozvoliti da se u zadnjoj utakmici odlučuje da li idemo ili ne idemo u Brazil. Znam najmanje 10 igrača koji će početi utakmicu protiv Slovačke, a samo je jedan upitan. Danas ću isprobati potencijalnu ekipu, ali imamo još dva treninga, pa ćemo vidjeti. Najvažnije je da svi normalno treniraju i nadam se da neće biti nepredviđenih situacija kako bi mogli sastaviti najjaču ekipu. Iz dvomeča sa Slovačkom se nadamo osvajanju svih šest bodova, a ako bi pobijedili u petak u Zenici, u Žilini bi nam bilo mnogo lakše. Mi imamo jaču ekipu, apsolutni smo favoriti i bilo bi iznenađenje ako ne bi pobijedili", kazao je Sušić, prenose "Nezavisne novine".

Miralem Pjanić je takođe istakao da je pobjeda imperativ i da je ekipa maksimalno motivisana na postizanje najvećeg uspjeha otkako postoji reprezentacija BiH.

"Moramo pobijediti, jer znamo koliko je važna ova utakmica; ukoliko bi iz dvije utakmice osvojili svih šest bodova time bi dosta odlučili. Cilj nam je postići ono što generacijama prije nas nije uspjelo. Slovačku respektujemo, ali ćemo u utakmicu ući maksimalno i pobijediti", rekao je igrač Rome.

Treningu su prisustvovali svi igrači, a golgeter Mančester sitija Edin Džeko se sinoć pridružio ostatku ekipe. Za Slovake kaže da ih ne poznaje najbolje, ali da zna neke igrače koji igraju za protivnički tim.

"Veoma su brzi u napadu, što nama ne odgovara, ali mi ipak igramo na domaćem terenu i ja očekujem pobjedu", rekao je Džeko.

Na pitanje novinara možemo li računati na njegove golove u petak, napadač Sitija je dodao da se golovi od njega očekuju, ali da nije bitno ko će ih postizati.

"Najvažnije je da pobijedimo. Ko će davati golove je manje važno", rekao je Džeko.

Treningu u Hrasnici je prisustvovao i legenda bosansko-hercegovačkog fudbala Ivica Osim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC