• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija opet igrala dobro i nije pobijedila

U burnom remiju reprezentacija Srbija odigrala je neriješeno sa Hrvatskom i tako ostala bez matematičkih šansi za plasman na Mundijal.

 Srbija opet igrala dobro i nije pobijedila Izvor: MONDO

Srbija - Hrvatska 1:1.

Fudbalska reprezentacija Srbije više nema nikakve šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, Hrvatska će sigurno ići bar u baraž.

Ovo je najkraći mogući "lid" izvještaja utakmice u kojoj je reprezentacija Srbije razljutila svoje navijače, ne zato što je igrala loše, naprotiv! Zato što je igrala lijepo, požrtvovano, srčano, iskreno, ofanzivno... I zato imaju navijači Srbije pravo da budu ljuti!

Jer, eliminisani su iz kvalifikacija dva kola prije kraja, ne zbog remija sa Hrvatima pred 30.000 sjajnih navijača u Beogradu, već zbog toga što je bilo potrebno da Hrvati dođu kod njih da Srbi  pokažu svijetu da imaju talenta i kvaliteta, ne za plasman na Mundijal, nego i za velike utakmice na njemu.

"Vatreni" nisu šutnuli na gol u prvom poluvremenu, u kojem su Srbi oštećeni za penal, pogodili stativu, stvorili tri, četiri izgledne prilike za gol i onda klinački naivno primili isti u prvoj akciji protivnika u drugom poluvremenu. Pardon, utakmici.

Mario Mandžukić pobjegao je srpskoj odbrani u 53. minutu, na sjajan pas Darija Srne, i iz - ispostavilo se - jedinog šuta cijele njihove ekipe ka Vladimiru Stojkoviću za 90 i kusur minuta, pogodio mrežu - 0:1.

Uspjeli su Srbi da se vrate na "oruk", iz skraćenog kornera Miralem Sulejmani pronašao je Aleksandra Mitrovića u 66. minutu, koji je za pola tijela bio viši od čuvara i debi golom savladao Stipea Pletikosu za 1:1.

I onda su se strasti uzburkale...

Kontra Sulejmanija je spriječena stravičnim startom Džoa Šimunića na polovini srpske reprezenatcije. Naravno, Hrvat je dobio crveni karton, još se i bunio, ali se sve na kraju smirilo. Sulejmani je ostao na terenu, ali nije mogao da igra.

Mihajlović se ne slaže da su "orlovi" više izgarali protiv Hrvatske nego na ostalim utakmicama.

"Ne, ne slažem se, momci su svaku utakmicu dali svoj maksimum. Vi gledate samo krajnji rezultat, a ne igru. Tako je bilo od prve do posljednje utakmice u ovim kvalifikacijama", rekao je selektor Srbije i dodao:

"Nisam najzadovoljniji igrom. Bili smo jako dobri i protiv Belgije i Hrvatske u Beogradu. Večeras smo dominirali u prvom poluvremenu, ali nismo iskoristili šanse. Znali smo da će Hrvatska da kazni svaki naš propust i to se dogodilo. Imali smo crveni karton, Markovića koji nije mogao više, Sulejmanija koji se povrijedio...".

Aleksandar Mitrović postigao je prvi gol u dresu Srbije.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa Hrvatima. Igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje i što duže budemo bili zajedno biće dobro. uspjeli smo da nateramo Hravate da se brane, ali nismo iskoristili naše šanse. Hrvati su iz jedne dali gol, šteta. Hvala navijačima na velikoj podršci", naglasio je mladi napadač.

SRBIJA: Stojković – Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov – Matić, Fejsa – Tošić, Đuričić, L. Marković – Mitrović.

HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren - Rakitić, Vukojević, Modrić - Olić, Mandžukić, Jelavić.

SUDIJA: Feliks Brih (Njemačka)

Hrvatska je u prvom duelu na Maksimiru slavila golovima Ivice Olića i Marija Mandžukića.

TOK UTAKMICE

85. minut - Velika prilika, Mitrović glavom, ali Pletikosa hvata loptu na gol liniji. Centrirao je Sulejmani.

80. minut - Crveni i za Šimunića. Kakav start, blago rečeno, pogibeljan. Sa namerom, da polomi Sulejmanija, koji ga je prošao i imao otvoren put ka golu. Brih je MORAO da pokaže crveni! Šimunić se na sve bunio i želio je raspravu sa svima na terenu.

79. minut - Petrović umjesto Markovića, Srbija nema više izmjena, kao ni Hrvati.

77. minut - Štimac izvlači Rakitića, a uvodi Nikicu Jelavića.

75. minut - Matić mora napolje, drugi žuti karton. Kako olako je Brih dijelio kartone Srbima na ovoj utakmici. Na terenu nema ništa posebno kada je riječ o šansama.

72. minut - Hrvatska je izvela prvi korner. Nema opasnosti.

66. minut - GOOOOOOL, Mitrović - 1:1! Sjajno je skočio posle centaršuta Sulejmanija, nadvisio je Ćorluku i glavom postigao prvi gol za "orlove".

66. minut - Lovren ne može da dobije karton, a zaslužio ga je uveliko!

64. minut - Kovačić umjesto Eduarda. Zamislite, žuti karton za Vukojevića. Ali, je onda Brih poštedio Ivanovića zbog rukometnog poteza u šesnaestercu Hrvata.

56. minut - Prve izmjene, ulaze Sulejmani i Tadić, izlaze Tošić i Đuričić. Perišić umjesto Olića.

53. minut - GOOOOOL, strelac je Mandžukić. Prvi konkretan napad Hrvata i Srbija je poklekla. Poslije greške Đuričića odigrava strašnu loptu za Mandžukića, a ovaj majstorski rješava "jedan na jedan" sa Stojkoviće. Belgija, sjetite se!


50. minut - Nema uzbuđenja do sada u nastavku.

Počelo je drugo poluvrijeme...

- Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, a moglo ih je biti i te kako u mreži Hrvata. Šteta!

45. minut - Brih briljira, Srbima dijeli kartone kao od šale, a protivniku mnogo toga toleriše.

39. minut - Opet smo bili vrlo opasni po gol protivnika. Tošić se zbunio, mogao je da šutira, nije. Na kraju Mitrović u spoljni deo mreže. Evo žutog i za Eduarda.

38. minut - Brih je pokazao žuti karton i Tošiću!

35. minut - Ritam je usporen... Hrvati polako dolaze do igre, a zvižduci za Stojkovića, ipak, se čuju svaki put kada lopta krene ka njemu.

32. minut - Mitrović dobija žuti karton prestrogo.

30. minut - Tačno poslije pola sata igre "kockasti" su stigli do šesnaesterca Srbije. Nije bilo većih opasnosti po Stojkovića.

27. minut - Još jedna šansa, sve podsjeća na meč sa Belgijom u Beogradu, a znate kako se završilo. Tošić je izveo korner, Nastasić nečuvan u kaznenom prostoru, ali loše šutira glavom.

24. minut - Hrvati bez prave akcije, tri pasa nisu spojili od početka utakmice.

19. minut - Ivanović spoljnom sa 25 metara, malo preko gola. Srbija je bolja u prvih 20 minuta. Opasnija sigurno.

15. minut - Još jedna šansa za Srbiju, Tošić šutira iskosa sa desne strane, a Pletikosa izbija loptu u korner, koji ne vide sudije. "Orlovi" nemaju domaćinsko suđenje.

13. minut - Na tribinama zapaljena zastava Hrvatske! Pa, još jedna uz baklju na sjevernoj tribini. Kako je uopšte neko unio zastavu na stadion.

13. minut - Brih dopušta malo grublju igru... Srbija napada i dalje, umjerenim intezitetom.

Srbija je bolja na početku utakmice, mogla je da "otvori" goste i da tok meča učini znatno lakšim.

6. minut - Prvi korner, za Srbiju! Stativaaaaaa.... Uigrana akcija poslije kornera, Mitrović je dobio loptu, odbrana Hrvatske je ispala, ali je novi napadač Anderlehta pogodio stativu. Kakva prilika!

4. minut - Stojković prvi kontakt s loptom. Ne čuju se zvižduci.

3. minut - Lazar Marković u strahovitom naletu, ulazi u kazneni prostor, ruši ga Šimunić, ali nema penala... Sumnjivo!

- POČELO JE!

- Zvezdinim stadionom se ori "Bože pravde". Neka takva podrška bude i dok se utakmica bude igrala.

- Kapiteni Branislav Ivanović i Darijo Srna pozivaju na fer-plej! Za hrvatskog zvižduci cijelog stadiona... Kao i za himnu koja se prva intonira.

- Nešto se dešava u tunelu pred izlazak igrača. Kasni se sa intoniranjem državnih himni. Evo ih...

- Oko 30.000 navijača, možda i nešto više. Uvrede na račun gostiju odjekuju s tribina, ali to spada u "normalno" kada igraju Srbija i Hrvatska.

- Aplauz za sastav "orlova", osim za golmana Stojkovića. Zaglušujuća buka zbog zvižduka prilikom čitanja tima Hrvatske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC