• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada Brihu ne zasmeta "fuck off" u lice!

Ali, nama jeste suđenje Feliksa Briha. Kriterijum kod prekršaja i žutih kartona nije mu bio isti za srpske i hrvatske fudbalere.

 Kada Brihu ne zasmeta "fuck off" u lice! Izvor: MONDO

Sudija Brih opet nije pobijedio "vatrene"!

Hrvatska fudbalska reprezentacija nikada nije izgubila kada je pravdu na njenim utakmicama u svoje ruke uzimao 38-godišnji nemački sudija Feliks Brih.

Nije ni u Beogradu, protiv Srbije.

Kakva scena na terenu u drugom poluvremenu... Sudiji, poslije jedne njegove odluke, prilazi Branislav Ivanović i jasno i glasno, direktno u lice, tri puta mu izgovara - "fuck off" (odj..i)!

Kapiten Srbije i fudbaler Čelsija se okreće, odlazi, a arbitar ni ne pomišlja da se uhvati za džep!

Nijemac se trudio da kontroliše dešavanja na meču "visokog rizika" i punom tenzija. Napetost na terenu bila je velika od prvog minuta, a kada je tako, onda je jedina mera za smirivanje strasti disciplinska - žuti ili crveni karton.

Brih je upravo to radio... ali, strogoću je trenirao uglavnom na igračima Srbije.

Primjenio je ono što je u fudbalu najopasnije za glavnog arbitra - dvostruke aršine. Kriterijum je bio daleko od ujednačenog, čini nam se.

Već u prvom poluvremenu opteretio je srpske igrače, javno opomenuvši Mitrovića, Tošića i Fejsu. Toliko žutih kartona za jedno poluvrijeme ekipi koja je uglavnom napadala i imala loptu u svom posjedu - mnogo je.

Na drugoj strani opomenuo je samo Eduarda i to tek u 41. minutu, a imao je povod da kazni i Lovrena, Vukojevića...

Već tada je bilo jasno da će svaki iole oštriji start igrača domaćeg tima proći sa žutim kartonom, a gostiju iz Hrvatske usmenom opomenom. Za džep se hvatao samo tamo gdje je morao, a "sjajno veče" pokvario mu je Džo Šimunić.

Startom "za zatvor", hrvatski defanzivac primorao je Nijemca da mu pokaže direktan crveni karton. Vjerovatno ga je bilo sramota da postupi drugačije.

Da li je Brih bio tendenciozan? Hm... Uglavnom, njegova pravda na stadionu Crvene zvezde djelovala nam je čudno.

Nemanja Matić je takođe prije vremena morao u svlačionicu, a prvi žuti karton dobio je tako što je uzeo čistu loptu Luki Modriću na 70 metara od gola Srbije.

Zanimljivo, prije toga nije ni faul dosudio za "orlove", kada je Lazar Marković od strane Darija Srne pokošen na polovini Hrvatske.

Samo je odmahnuo rukom.

Zbog istog starta Matića na sredini terena u duelu sa Vujokevićem srpski fudbaler je dobio drugi žuti. Možemo da pričamo i o startu na Banetu Ivanoviću na desnom krilu i prvom nasrtaju Šimunića na Markovića, i to u kaznenom prostoru "kockastih".

Odmahivanjem rukama, na štetu Srbije, otvorio je utakmicu... Hrvati su dobili slobodu, pa su kako je meč odmicao, bili sve grublji. Razumljivo.

Da savjest Briha nije bila čista potvrđuje i ta scena iz drugog poluvremena kada je kapiten Srbije  ušao u sukob sa arbitrom.

Zbog čega Ivanović nije kažnjen od strogog sudije? Inače, gosti su u tom trenutku vodili 1:0.

(Vladimir Sukdolak - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC