• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šimunić: Izvinite, morao sam! Srna: Morao je!

Hrvatima pomalo neprijatno zbog brutalnog starta iskusnog štopera. Ipak, cilj opravdava sredstvo.

 Šimunić: Izvinite, morao sam! Srna: Morao je! Izvor: MONDO

Odavno neki faul na utakmicama srpskih klubova i reprezentacija nije spontano podigao na noge čitavu naciju, kao kada je Josip Šimunić u 80. minutu sapleo Miralema Sulejmanija u punom trku.

Vjerovatno nema Srbina, koji je gledao direktan TV prenos kvalifikacionog meča protiv Hrvatske (1:1), koji u tom trenutku nije skočio iz fotelje i "ispalio" salvu uvreda na račun prekaljenog defanzivca "vatrenih".

Jer, Šimuniću lopta nije bila ni na kraj pameti. Bio je svjestan da je poslednji igrač odbrane i da bi Sulejmani - da ga je prošao - imao pred sobom brisan prostor do golmana Pletikose. Srbija bi sa igračem manje mogla do vođstva, a Hrvatska bi se gotovo i matematički oprostila od direktnog plasmana na Mundijal u Brazilu.

"Miralem je dobar momak, poslije sam mu se izvinio, ali morao sam da napravim prekršaj. Zaslužio sam crveni karton, ali sutra bih opet uradio isto, ako treba", rekao je Josip Šimunić.

Dok je išao ka tunelu, navijači na sjevernoj tribini su se popeli na ogradu i gađali ga stolicama. Dimenzije njihovog gnjeva u tom trenutku su bile nesagledive...

"Reakcija navijača je bila u redu. I da su me slučajno pogodili, ne bi mi ništa bilo. Bosanska je ovo glava", dodao je popularni "Džo".

Inače, Šimunićevi roditelji, koji su prije njegovog rođenja emigrirali u Australiju, porijeklom su iz Fojnice, blizu Sarajeva.

Ono što upada u oči pregledom snimka, svi ostali hrvatski igrači su prilikom izvođenja kornera otišli u kazneni prostor, čime su vremešnog štopera ostavili na vjetrometini. Odgovornost za to preuzeo je poslije meča Dario Srna.

"Džo je isključen zbog moje greške. Učinio je ono što je morao, mada niko ne može biti siguran da bi Sulejmani dao gol", izjavio je kapiten "vatrenih".

Belgija dva kola prije kraja kvalifikacija ima pet bodova više od Hrvatske, poslije sigurne pobjede nad Škotskom u Glazgovu (2:0). Čak i ako Belgijanci 11. oktobra izgube u Zagrebu, četiri dana kasnije imaće "zicer" protiv Velsa u Briselu.

Dakle, Igor Štimac i ekipa će 95 odsto u baraž, a "orlovi" mogu polako da se okreću narednom ciklusu i Evropskom prvenstvu 2016. godine.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC