• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazi, povrede, suspenzije - a nije svejedno

Siniši Mihajloviću nikako neće biti lako da sastavi 11 igrača za duel sa Velsom i velika je šteta što to Neven Subotić nije prepoznao.

 Otkazi, povrede, suspenzije - a nije svejedno Izvor: MONDO

Ako je odabir igrača za utakmicu sa Hrvatima za selektora Sinišu Mihajlovića bio "slatka muka", jer su svi bili zdravi i orni, to baš neće biti slučaj za duel u Velsu, koji slijedi već u utorak.

Trojica fudbalera zaradili su suspenziju pred put na Ostrvu, trojica su povrijeđena, a jedan je odlučio da u takvoj situaciji nije više potreban, bar dok ne počnu kvalifikacije za EURO 2016, a to je za godinu dana.

U takvoj situaciju, Mihajlović neće moći mnogo da bira pred pretposljednju utakmicu u Grupi A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu na koje, sada je već sasvim jasno, nećemo ići.

Međutim, bilo bi pogubno u ovom trenutku - kada se konačno naziru pozitivni rezultati rada Mihajlovića sa drastično podmlađenim timom - duele sa Velsom i potom Makedonijom u Jagodini shvatiti kao "prijateljske", "pripremne", "relaksirajuće", "eksperimentalne".

U nezadrživom smo padu na FIFA rang listi, svaki bod zlata nam je vrijedan, a i nije isto završiti ciklus dvijema pobjedama ili remijima i porazima.

Nije svejedno!

To Mihajlović neće morati da objašnjava suspendovanim Zoranu Tošiću, Nemanji Matiću i Aleksandru Mitroviću, Dušan Basta je zbog povrede morao da se povuče i prije utakmice sa Hrvatima, dok je veoma diskutabilno da li će se Miralem Sulejmani i Radosav Petrović oporaviti do utorka uveče.

Sulejmani je doživio brutalan start, start za svaku osudu, od strane Josipa Šimunića, poslije čega je pokušao da odigra preostalih petnaestak minuta utakmice sa "vatrenima" u Beogradu (1:1), ali je bilo očigledno da su ga bolovi nadvladali.

Ništa manje bolove nije odlučio da istrpi Petrović, koji je poslije duela sa Hrvatima prebačen na detaljna ispitivanja, zbog mučnine, vrtoglavice, povraćanja i sumnje da je u duelu sa Subotićem možda i polomio nogu. To se nije dogodilo, ali je zgob pretrpio distorziju.

A, Subotić?

Šteta što sjajni defanzivac nije prepoznao specifičnost trenutka u kojem se nalazi mladi tim čiji je neizostavni dio bio i trebalo da bude, čak i sada kada navodno nije više bitno. A, bitno je.

Bilo kako bilo, Mihajloviću za duel sa Velšanima preostaju sljedeći igrači:

GOLMANI: Damir Kahriman (Tavrija), Branimir Aleksić (Spartak), Vladimir Stojković (Partizan).

ODBRANA: Antonio Rukavina (Valjadolid), Branislav Ivanović (Čelsi), Milan Biševac (Lion), Matija Nastasić (Mančester siti), Nikola Maksimović (Torino), Aleksandar Kolarov (Mančester siti) i Nenad Tomović (Fiorentina).

VEZNI RED: Ivan Radovanović (Kjevo Verona), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Anderleht), Nenad Krstičić (Sampdorija).

NAPAD: Filip Đuričić, Lazar Marković (Benfika), Dušan Tadić (Tvente) i Filip Đorđević (Nant).

Bez golmana, to je četrnaestorica igrača.

Ukoliko selektor u ovih nekoliko treninga između Beograda i Kardifa prepozna akumulaciju umora kod određenih igrača, a može se pretpostaviti ko bi to mogao da bude (Kolarov, Ivanović, Đuričić, Marković...), startna postava za duel sa Velsom mogla bi da bude bitno različita u odnosu na onu od petka uveče.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC