• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac izgubio živce: Vraga ću da dam ostavku

"Ako pitate da li ću da podnesem ostavku - hoću vraga!", odgovorio Štimac na pitanje da li će otići ako se Hrvatska ne plasira na Mundijal u Brazilu.

 Štimac izgubio živce: Vraga ću da dam ostavku Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac je pod rafalnom paljbom javnosti u Hrvatskoj.

Loše igre "kockastih" u kvalifikacijama za Mundijal i vrlo vjerovatno osvajanje drugog mjesta u Grupi A, daleko iza Belgije, prilično su razbesnili hrvatsku fudbalsku javnost, koja Štimca ne štedi, štaviše, "šamaraju" ga po svim osnovama.

Povezane vijesti

Srbija - Hrvatska 1:1

"Da li iko razumije viziju igre Igora Štimca?", "Jedno je biti tv komentator a drugo selektor", samo su neke od primjedbi na račun selektora hrvatske reprezentacije, a medijima u Hrvatskoj se posebno ne dopada način na koji je tim igrao u Beogradu i prilično srećno osvojio bod protiv Srbije.

Igor Štimac je pomalo izgubio živce zbog svih tih kritika. Počeo je da odgovara i prilično vulgarnim jezikom.

"Ako pitate da li ću da podnesem ostavku - hoću vraga! Ne brinite vi za mene. Imam izbor gdje mogu da radim, ali obožavam da živim u Hrvatskoj. Niti ćete vi definisati kakav sam trener niti hrvatska javnost, nego to kakve ću ponude da imam i koga ću da vodim. Pitanje je šta znači biti uspješan u kvalifikacijama? Čime se to mjeri? Koji su to parametri? Ako odeš na SP onda si u plusu, ako ne...", odgovorio je na pitanje da li će da ode sa tog mjesta ako se ne Hrvatska ne plasira na Mundijal u Brazilu.

Pa onda, na pitanje kako će da pripremi tim za preostale dvije utakmice u kvalifikacijama protiv Škotske i Velsa...

"Mi smo svoj rezultat ostvarili u Beogradu. A one koji će ocjenjivati mene kao trenera po rezultatima iz tih utakmica nabijem na jednu stvar. Važne su mi one dvije kasnije (mislio je na dvije utakmice baraža za plasman na Mundijal, prim. aut)".

Štimac ne prihvata da je Hrvatska igrala bezidejno protiv Srbije, da je bila bezopasna...

"Sve smo uradili kako treba, ali realizacija je u jednom dijelu zakazala. I povukli smo se deset metara previše. Tu su nam ulazila njihova tri polušpica i pravili probleme. Pitajte Srebrića (generalni sektretar Hrvatskog fudbalskog saveza), bio je na sastanku prije utakmice. Pitajte ga šta sam igračima rekao da moraju da rade... Imali smo ih!", pravda se Štimac u razgovoru sa hrvatskim novinarima.

Valjda samo on zna kako je to Hrvatska "imala" Srbiju i koje su šanse ostale neiskorišćene kad su jednom šutnuli ka golu "orlova".

Štimac je pružio podršku svom kolegi iz srpske reprezentacije Siniši Mihajloviću, rekavši da on radi u nemogućim uslovima, gotovo u atmosferi linča.

"Mihajlović je bio korektan, i ja sam njega podržao, okrivio sam srpske novinare za atmosferu u kojoj nije lako raditi. Hajde da se svi zapitamo šta to radimo. Imamo devet bodova više od Srbije, a atmosfera je kod nas rasulo. Gdje smo mi to imali publiku osim u Osijeku? I protiv Srbije bi nam zviždali, da nismo dobro krenuli. Pa, zar smo mi svjetski prvaci!?", kaže Štimac.

Na pojedine predloge iz hrvatske fudbalske javnosti da bi u reprezentaciju mogao da pozove i kojeg igrača iz Sigeta, evo šta je Štimac odgovorio;

"Zna se u kojim klubovima tražim reprezentativce, a ovima iz Sigeta poserem se u usta".( MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC