• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Tadić u "krem dela krem" društvu

Od početka sezone, samo Sesk Fabregas može da se mjeri sa Dušanom Tadićem kada su "ključni" pasovi na polivini protivnika u pitanju.

  Dušan Tadić u "krem dela krem" društvu Izvor: MONDO

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić nalazi se među najproduktivnijim igračima Evrope od početka sezone 2013/14 na Starom kontinentu.

Konkretno, srpska "desetka" je u četiri utakmice za Tvente ove sezone u ligi zabilježila tri gola, sve sa penala i četiri asistencije, ali ono što najviše govori o igri Tadića su "ključni pasovi".

Čak 32 puta u četiri utakmice Tadić je saigrače iz Tventea "izbacivao" u direktne šanse za gol, što je za 13 više od prvog narednog "pakera" u holandskoj Eredivizije!

Njegova kreativnost svrstava ga tik uz Seska Fabregasa iz Barselone, koji je za tri utakmice stigao da upiše četiri asistencije iz 23 "ključna" pasa, od čega su deset bile stopostone šanse za saigrače.

Prošle sezone apsolutno neprikosnoven u ovoj kategoriji bio je Mesut Ozil, koji je briljirao u dresu Reala i stoga su mnogi uvjereni da će "kraljevski klub" mnogo, mnogo izgubiti njegovim odlaskom u Arsenal, odnosno da će "tobdžije" dobiti više nego što može da se pretpostavi.

A, s obzirom na to da brojke ne lažu, bar ne u fudbalu, onaj ko se bude odlučio za kupovinu Dušana Tadića dobiće klasnog plejmejkera sposobnog da iz svake pozicije uputi pravi pas za saigrača i to na trećini terena gdje je najveća gužva.

Najviše tačnih pasova na polovini protivnika, za sada, u Evopi ima Tijago Mota iz Pari sen Žermena (168), ispred Bajernovih Bastijana Švajnštajgera i Filipa Lama (152), dok je Fabregas četvrti sa 151.

Iza Tadića i Fabregasa, po broju "ključnih" pasova, nalazi se Matju Valbuena iz Olimpika iz Marseja (20), a slijede Frančesko Toti iz Rome, Rafael van der Vart iz Hamburga i Marko Rojs iz Borusije Dortmund sa po 14.

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC