• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP (kvalifikacije): Srbiji mnogo prija Vels

"Orlovi" odigrali još jednu ubjedljivu utakmicu protiv Velsa i u Kardifu ga, pred šest-sedam hiljada gledalaca, savladali 3:0 (2:0).

 SP (kvalifikacije): Srbiji mnogo prija Vels Izvor: MONDO

Srbija je na devet utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu postigla 13 golova, a čak devet na dva meča protiv Velsa.

Poslije kanonade u Novom Sadu (6:1), 365 dana kasnije u Kardifu, "orlovi" su, ovaj put u duelu bez većeg rezultatskog značaja, pobijedili Ostrvljane 3:0 (2:0), golovima Filipa Đorđevića u osmom, Aleksandra Kolarova u 38. i Lazara Markovića u 55. minutu.

Tim Siniše Mihajlovića, kolo prije kraja neslavnih kvalifikacija, do sada je upisao tri trijumfa i to sve protiv selekcija iz Velike Britanije od kojih nema poraz.

Srbija je bila mnogo bolja i pored tri postignuta gola propustila je još nekoliko odličnih prilika da upiše i ubjedljiviju pobjedu. Vels je uglavnom bio u podređenom položaju, a tek po ulasku prve zvijezde tima i posljednjeg prelaznog roka, Gereta Bejla, uspio je da priđe Vladimiru Stojkoviću, ne i da ga savlada.

Za utjehu "orlovima" ostaje činjenica da su bez obzira na ishod posljednjeg meča protiv Makedonije u Jagodini 15. oktobra, obezbijedili treće mjesto, odmah iza po osvojenim bodovima dominantnih reprezentacija Belgije i Hrvatske. Takođe, Srbija će imati priliku da se bori i za najefikasniju ekipu u Grupi A, jer su Belgijanci iz osam mečeva postigli 15 golova, a Hrvati 11.

Mihajlović je imao velikih problema da sastavi tim za Vels. Zbog suspenzija u timu nisu bili Nemanja Matić, Aleksandar Mitrović i Zoran Tošić. Miralem Sulejmani i Dušan Basta su otpali zbog povreda, dok se Neven Subotić u poslednjem trenutku odjavio radi predaha u nacionalnom timu.

GOLOVI:

Srbija je već u prvih osam minuta stvorila dvije lijepe prilike, jednu je iskoristila. Prvo se Lazar Marković okliznuo u izglednoj poziciji da zatrese mrežeu, a zatim je Filip Đorđević ispravio propušteno na samom početku.

Marković je odigrao za Aleksandra Kolarova na lijevoj strani, centaršut beka Mančester sitija bio je vrlo upotrebljiv za Filipa Đuričića, ali je mladi fudbaler pogodio Glina Majhila, koji je uspio samo da izbije loptu, mnogo više u vis nego u daljinu, pravo na glavu Đorđeviću.

Napadač Nanta je rutinski reagovao pored statične i konfuzne odbrane Velšane.

Imao je priliku i Branislav Ivanović poslije kornera. Dušan Tadić je bio u sredini, šutirao je po zemlji, a defanzivac Čelsija je promijenio pravac lopti, ali je ona prohujala pored stative.

Kapiten Srbije mogao je i u 23. minutu poslije kornera da poveća prednost. Lijepo se "otkrio" na prvoj stativi, u padu trznuo glavom i promašio. Ljubomir Fejsa je promašio iz situacije "jedan na jedan" sa golmanom, da bi minut kasnije konačno Kolarov pogodio.

Opalio je lijevicom sa skoro 30 metara i to je bilo neodbranjivo. Od 38. minuta Srbija je vodila 2:0.

Manje od deset minuta Srbiji je bilo potrebno i u drugom poluvremenu da postigne gol. Dodavali su se "orlovi" u šesnaestercu Velsa i konačno se Tadić odlučio za šut, on je zaustavljen, ali ne i Marković - 3:0.

Koleman je morao da ubacio posljednjeg aduta i najboljeg igrača u 58. minutu. Geret Bejl pokrenuo je usnule redove Velšana i upravo od njega su došli prvi udarci u okvir srpskog gola. Stojković je bio siguran, a zatim je Bejl šutirao pored gola.

Imalo je as Reala još nekoliko pokušaja, ali je golman našeg tima izlazio kao pobjednik.

VELS: Majhil, Ginter, Metjus, Ledli (od 75' Robson Kanu), Gabidon, Dejvis, King (od 58' Bejl), Belami, Vouks, Remzi, Krofts (od 58' Von).

SRBIJA: Stojković, Biševac, Nastasić, Ivanović, Kolarov, Radovanović (od 67' Milivojević), Fejsa (od 90' Petrović), Tadić (od 88' Krstičić), Đuričić, Marković, Đorđević.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC