• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolašinac: Jedva čekam da zaigram za BiH

Defanzivac Šalkea Sead Kolašinac (20) predao je zahtjev za pasoš u Generalnom konzulatu Bosne i Hercegovine u Štutgartu.

 Kolašinac: Jedva čekam da zaigram za BiH Izvor: MONDO

Mladi fudbaler je stigao na korak od ostvarenja želje da zaigra u dresu "zmajeva" nakon što je predao zahtjev za putne isprave BiH.

"Iako sam rođen u Njemačkoj i igrao za mladu njemačku selekciju, odavno sam donio odluku da želim igrati u dresu BiH. Sređivanje papirologije je malo potrajalo, ali sad je sve u redu i iduće sedmice dobiću pasoš. Jedva čekam da zaigram za reprezentaciju BiH", izjavio je Kolašinac u Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu, a prenijeli sarajevski mediji.

Na ljudima u Fudbalskom savezu BiH je da ubrzaju proceduru promjene sportskog državljanstva, kako bi odlični odbrambeni igrač ekipe iz Gelzenkirhena mogao da zaigra u preostalim mečevima kvalifikacija za Mundijal u Brazilu.

Osim Kolašinca, sajt "Reprezentacija.ba" piše da standardni mladi reprezentativac Belgije Dino Arslanagić takođe potvrdio da želi igrati za BiH.

navodno je otac visokog stopera Standarda iz Liježa imao sastanak sa selektorom Safetom Sušićem na kojem je potvrdio da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, te da će uskoro pokrenuti proces promjene sportskog državljanstva.

Dino Arslanagić je rođen 24. aprila 1993. godine u Belgiji a njegove kvalitete potvrđuje informacija da je redovan prvotimac U21 belgijske reprezentacije (za koju je nastupio u posljednjim pobjedama protiv Italije i Sjeverne Irske), kao i da je bio standardan za Standard u mečevima ovosezonske Lige Evrope.

(MONDO, foto: Klix.ba, ldh.be)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC