• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Runi, Felaini, Januzaj, Ferguson...

Mnogo je ličnosti koje su obilježile prvu utakmicu 4. kola Premijer lige i pobjedu Mančester junajteda protiv Kristal Palasa (2:0).

 PREMIJER: Runi, Felaini, Januzaj, Ferguson... Izvor: MONDO

Bez mnogo muke, ali i uz dozu sreće, fudbaleri Mančester junajteda nastavili su uspješnu tradiciju u mečevima sa Kristal Palasom.

Golovima Robina Van Persija iz penala u 45. i Vejna Runija iz "slobodnjaka" u 81. minutu došli su do nove pobjede nad rivalom iz Londona.

Posljednji put kada je Kristal Palas slavio protiv Junajteda na Old Trafordu bilo je u decembru 1989. godine (2:1), a od kada je osnovana Premijer liga (1992), ova dva kluba sastala su se devet puta. Bila je ovo sedma pobjeda Mančestera, uz dva remija.

Ipak, ekipa Dejvida Mojesa iako je bila vidno bolja na terenu, do tri boda došla je teže nego što se očekivalo. Tačnije, bila je "pogurana" odlukom sudije Džonatana Mosa da u posljednjim trenucima prvog poluvremena svira penal nad Ešlijem Jangom, koji je doprinio isključenju Kagisa Dikgačoija.

Kontakt tijelom dvojice fudbalera jeste postojao, ali van kaznenog prostora. Napadač Mančestera je potom izgubio ravnotežu i iskoristio uklizavanje protivničkog igrača da se sruči na zemlju, iako u tom trenutku nije postojao prekršaj.

Bio je to četvrti put da igrači i navijači domaćeg tima vrše pritisak na arbitra da pokaže na bijelu tačku. Od prethodna tri jedino što su dobili bio je žuti karton Ešliju Jangu zbog simuliranja, a česta padanja u šesnaestercu Kristal Palasa izritirala su legendu Engleskog fudbala Gerija Linekera:

Nekadašnji napadač Engleske reprezentacije napisao je na svom Twitter nalogu:

"Koliko puta se Ešli Jang bacio na zemlju, mogao bi da razmisli da od Runija uzme zaštitnu traku za glavu".

Ako su Ešli Jang i sudija Mos bili u centru pažnje prvog poluvremena, u drugom je broj kandidata za "ličnost dana" mnogo veći.

Krenimo hronološki...

U 62. minutu za Mančester junajted je debitovao 27,5 miliona funti plaćeni Maruan Felaini. Bivši igrač Evertona zamijenio je Andersona.

Minut kasnije prvi nastup u dresu Kristal Palasa upisao je Kameron Džerom, koji je ušao na teren umjesto Dvajta Gejla, napadača koji je do prije samo godinu dana igrao amaterski fudbal i koji je sredinom prvog poluvremena imao najbolju šansu za goste u utakmici. Iskoristio je lošu procjenu Rija Ferdinanda, lijepo primio loptu iskosa po lijevoj strani, uspio da je "ćušne" pored Davida De Hee, ali je ona otišla malo pored stative.

E sada, igrač koji je možda i zasjenio debi Felainija. Riječ je o 18-godišnjem Adnanu Januzaju, Albancu rođenom u Briselu, koji je u 67. minutu zamijenio Ešlija Janga i tako debitovao za Mančester junajted u premijerligaškoj utakmici. Do tog trenutka igrao je samo u kupovima. Mladi Belgijanac, koji je ponikao u Anderlehtu, nije se libio da dribla i pokazao je da ga čeka svijetla budućnost.

Ipak, na scenu je u finišu stupio Vejn Runi - majstorskim pogotkom iz slobodnog udarca riješio je pitanje pobjednika i prilično obradovao doskorašnjeg trenera Mančester junajteda, čuvenog Aleksa Fergusona koji je utakmicu pratio iz lože Old Traforda.

Ovom pobjedom Junajted je napravio odličnu uvertiru za početak takmičenja u Ligi šampiona i duel sa Bajer Leverkuzenom, ali i za gradski derbi sa Mančester sitijem narednog vikenda.

REZULTATI 4. KOLA:

Subota:

Mančester junajted - Kristal Palas 2:0 (1:0)
/Van Persi pen 45, Runi 81/

Aston Vila - Njukasl 16.00
Fulam - VBA
Hal - Kardif
Stouk - Mančester siti
Sanderlend - Arsenal
Totenhem - Norvič
Everton - Čelsi 18.30

Nedjelja:

Sautempton - Vest Hem 17.00

Ponedjeljak:

Svonsi - Liverpul 21.00

TABELA: Liverpul 9, Čelsi 7, Mančester junajted (+1) 7, Mančester siti 6, Arsenal 6, Stouk 6, Totenhem 6, Vest Hem 4, Norvič 4, Sautempton 4, Kardif 4, Njukasl 4, Aston Vila 3, Kristal Palas (+1) 3, Everton 3, Svonsi 3, Fulam 3, Hal 3, Sanderlend 1, VBA 1.

(MONDO, foto: Beta/AP/Martin Rickett/PA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC