• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Debitant iznenadio na Koševu

Fudbaleri Mladosti iz Velike Obarske uspjeli su sačuvati svoju mrežu na Koševu i sasvim zasluženo odnijeli su bod sa gostovanja Sarajevu.

 PLBiH: Debitant iznenadio na Koševu Izvor: MONDO

Dušan Jevrić tako je velikim bodom debitovao na klupi debitanta u premijerligaškom društvu. Sarajlije su igrale jalovo, a na golu Mladosti nesavladiv je bio Bojan Tripić i ekipi iz Velike Obarske donio peti bod u sezoni.

Prvi pogodak na subotnjim mečevima 7. kola postigli su fudbaleri Zrinjskog. Mostarci su u 12. minutu preko neometanog Hrvoja Barišića stigli do prednosti u Bijeljini protiv Radnika. Srđan Savić u 63. minutu povisio je 2:0 za goste, a već u narednom napadu Zoran Nikić smanjio je na 2:1. Ipak, fudbaleri Zrinjskog su u 82. minutu stigli do trećeg gola i pobjede. Strijelac je bio Amer Bekić.

Na utakmici između Viteza i Širokog Brijega gosti su na samom početku ostali sa 10 igrača. Zoran Plazonić već u 8. minutu zaradio je crveni karton zbog grubog prekršaja nad Aldinom Šišićem. Ipak, to nije smetalo Širokobriježanima da u 24. minutu stignu do vođstva. Krešimir Kordić proigrao je Brazilca Vagnera, koji pogađa mrežu domaćih. Ipak, samo devet minuta trajala je radost gostiju, Jasmin Smriko poravnao je na 1:1. U samom finišu susreta debitant u Premijer ligi BiH stigao je do istorijskog trijumfa golom Armina Kapetana.

Fudbaleri sarajevskog Olimpika preko mladog napadača Amara Rahmanovića poveli su pred kraj prvog poluvremena u Prijedoru. Prijedorčani su u drugom minutu sudijske nadoknade imali priliku iz jedanaesterca da stignu do boda, ali je Dino Hamzić odbranio šut Igora Mišana.

Travnik je u 75. minutu preko Aladina Isakovića stigao do tri boda u duelu sa Leotarom, dok je i Zvijezda iz Gradačca u finišu susreta stigla do minimalne pobjede protiv Čelika. Mićo Kuzmanović bio je strijelac jedinog gola.

Gledaoci u Sarajevu ostali su uskraćeni za golove i na drugom današnjem meču. Bod sa Grbavice odnijela je borbena ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva, koja je u derbiju sa aktuelnim šampionom BiH Željezničarom odigrala 0:0.

REZULTATI 7. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Rudar Prijedor - Olimpik 0:1 (0:1)
/Rahmanović 37/

Sarajevo - Mladost 0:0

Vitez - Široki Brijeg 2:1 (1:1)
/Smriko 33, Kapetan 88 - Vagner 24/

Radnik - Zrinjski 1:3 (0:1)
/Nikić 65 - Barišić 12, Savić 63, Bekić 82/

Travnik - Leotar 1:0 (0:0)
/Isaković 75/

Zvijezda Gradačac - Čelik 1:0 (0:0)
/Kuzmanović 78/

Željezničar - Slavija 0:0

U nedjelju:
Velež - Borac (16).

TABELA: Zrinjski 14, Sarajevo 14, Borac (-1) 14, Olimpik 12, Slavija 12, Široki Brijeg 11, Željezničar 11, Velež (-1) 9, Radnik 9, Čelik 7, Zvijezda Gradačac 6, Travnik 6, Mladost 5, Vitez 5, Leotar 5, Rudar Prijedor 5.

(MONDO, foto: SportSport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC