• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: "Brđani" ne daju vrh!

Čukarički pobijedio Javor u Ivanjici i sa utakmicom više se osamostalio na vrhu tabele. Nišlije na Karaburmi doživjele prvi poraz.

 JSL: "Brđani" ne daju vrh! Izvor: MONDO

Da li neko može da zadrži Čukarički?

Vojvodina je prije pauze zbog reprezentativnih obaveza uspjela da uz dosta sreće osvoji bod na Banovom bradu, ali je "Čuka" propušteno na toj utakmici odmah u sljedećem kolu nadoknadila na vrućem terenu u Ivanjici.

Javor - Čukarički 0:2!


Vladan Milojević odlično je pripremio ekipu protiv svog nekadašnjeg kluba i zasluženo je za Beograd "spakovao" nova tri boda. Pobjedu "Brđanima" donijeli su Slavoljub Srnić i Nikola Stojiljković, golovima u 51. i 64. minutu.

Čukarički je trenutno prvi sa 13 bodova i u najgorem slučaju do sljedećeg kola može da bude izjednačen na vrhu sa Partizanom, ako crno-bijeli pobijede na gostovanju u Užicu, gdje im to nije pošlo za rukom posljednje dvije godine.

Jovan Damjanović je prvi fudbaler koji je ove sezone uspio da postigne gol protiv niškog Radničkog. "Meraklije" su, takođe, doživjele prvi poraz, a bolji je bio OFK Beograd - 2:1.

Isksusni Damjanović iskoristio je penal u 26. minutu. Vrlo brzo bilo je 2:0 za domaćina. Saša Zdjelar je centrirao, a Miloš Živković loše reagovao smjestivši loptu u sopstvenu mrežu.

Poraz Nišlija uspio je da ublaži Saša Stojanović, koji je realizovao drugi penal na utakmici. Ali, osim rezultatske neizvjesnosti do kraja meča, pogodak Stojanovića nije doprinio Radničkom da sačuvaju status neporažene ekipe. U Superligi Srbije to su još Čukarički, Partizan i Vojvodina.

Rad je prekinuo crnu seriju.

"Građevinari" su na svom terenu pobijedili Radnički iz Kragujevca 1:0 i izjednačili se sa "crvenim đavolima" na dnu tabele sa po tri boda. Jedan manje imaju Sloboda i Donji Srem, rivali "vječitih" u petom kolu.

Andrija Pavlović je bio jedini strijelac na Banjici, gdje je pokazan i jedan crveni karton, a zaradio ga je Filip Knežević 20-ak minuta prije kraja.

Vojvodina je u Novom Sadu lako izašla na kraj sa Novim Pazarom 2:1. "Lale" su već u prvom dijelu stekle teško dostižnu prednost, koju su uspjele da sačuvaju do kraja. Enver Alivodić i Petar Škuletić bili su strijelci za Novosađane u 16. i 33. minutu.

Malu neizvjesnost vratio je Nemanja Arsenijević kada je u 86. minutu smanjio na 1:2, ali gosti nisu imali snage za preokret.

I Jagodina je uspjela da odigra sigurno pred svojim navijačima. Golovima Aleksandra Pešića u 15. i 52. minutu "ćurani" su upisali tri boda protiv Spartaka koji su ih učvrstili na sredini tabele.

Napredak je u Kruševcu protiv Voždovca imao prednost sve do 90. minuta, ali je Stefan Đorđević pred sam kraj meča uspio da "zmajevima" obezbijedi vrijedan bod. Duel prošlogodišnjih prvoligaša u prvom poluvremenu obilježio je Nenad Gavrić golom u 41. minutu.

REZULTATI PETOG KOLA:

Rad - Radnički Kragujevac 1:0 (1:0)
/Pavlović 20/

Javor - Čukarički 0:2 (0:0)
/S. Srnić 51 - Stojiljković 64/

OFK Beograd - Radnički Niš 2:1 (2:0)
/Damjanović 26p, Živković 35ag - Stojanović 50p/

Vojvodina - Novi Pazar 2:1 (2:0)
/Alivodić 16, Škuletić 33 - Arsenijević 86/

Jagodina - Spartak 2:0 (1:0)
/Pešić 15, 52/

Napredak - Voždovac 1:1 (1:0)
/Gavrić 41 - Đorđević 90/

Sloboda - Partizan 1:2 (0:0)
/Pilipović 85 - Živković 48, Kojić 81/

u nedjelju:

Crvena zvezda - Donji Srem 19.00

TABELA: Partizan 13, Čukarički 13,  Radnički Niš 10, Crvena zvezda (-1) 9, Vojvodina 9, Javor 7, Novi Pazar 7, Jagodina 7, Napredak 7, OFK Beograd 6, Voždovac 6, Spartak 4, Radnički 1923 3, Rad 3, Sloboda 2, Donji Srem (-1) 2.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC