• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan srušio tradiciju

Partizan konačno pobijedio na renoviranom stadionu Slobode - 2:1. Preko 10.000 gledalaca došlo do gleda šampiona u noćnom terminu.

 JSL: Partizan srušio tradiciju Izvor: MONDO

Partizan se vraća na čelo tabele, a za to je crno-bijelima bilo potrebno mnogo uloženog truda i strepnje protiv Slobode Point na stadionu u Užicu.

Poslije dvije sezone, u kojima su po jednom izgubili (1:2) i igrali neriješeno (0:0), crno-bijeli konačno odlaze iz grada na Đetinji sa tri boda - 2:1 (0:0)!

Golove za Beograđane postigli su 17-godišnji Andrija Živković, kome je to bio treći pogodak ove sezone, ali sigurno i najvažniji, i Nemanja Kojić (48. i 81. minut), dok je neizvjesnost u duel vratio Stojan Pilipović majstorijom u 85. minutu.


Utakmica u Užicu ostaće upamćena kao i prva u istoriji koja se na Begluku igrala pod svjetlošću reflektora. Tribine stadiona bile su ispunjene skoro do posljednjeg mjesta (preko 10.000).

Trener Vuk Rašović na kraju može da bude najviše zadovoljan rezultatom, ali ne i činjenicom da je Partizan opet primio pogodak i da je mrežu sačuvao samo na jednoj od pet odigranih utakmica u Superligi. Odbrana šampiona odoljela je samo napadu Nišlija, ali ni crno-bijeli na Čairu nisu postigli pogodak.

Poslije ne tako zanimljivog prvog dijela, u kojem je Vojislav Stanković imao jedinu priliku iz kategorije stopostotnih, Partizan je odmah na početku drugog poluvremena stigao do vođstva. Strijelac za crno-bijele bio je Andrija Živković! Miloš Jojić je vrlo lijepo prošao po desnoj strani, odigrao na "drugu stativu", gdje se ubacio Živković i rutinski zatresao mrežu.

Činilo se da je Partizan riješio sve dileme u Užicu kada je u 81. minutu Nemanja Kojić iskoristio dodavanje "kao na tacni" od strane Jojića. Napadač Partizana postigao je gol i tako se iskupio za šokantan promašaj nekoliko minuta ranije.

Ali, nije bilo mira za partizanovce do kraja.

Stojan Pilipović postigao je gol nade za Slobodu u 85. minutu. Vladimir Stojković je sa ivice kaznenog prostora izboksovao loptu daleko od golmanskog prostora, ali pravo na nogu fudbaleru domaćeg tima. Pilipović je iz prve šutirao, prebacio odbranu i Stojkovića i postigao vrlo lijep pogodak.

Međutim, Sloboda nije imala snage za preokret. Partizan je zasluženo stigao do četvrte pobjede i iz Čukarički i Vojvodinu ostaje u grupi neporaženih u Superligi.

SLOBODA: Ranković, Vasilić, Knežević, Pejović, Purić, Pilipović, Okuno, Gojković, Tijago, Lovrić, Bajić.

PARTIZAN: Stojković - M. Živković, Obradović, Stanković, Volkov - Đemba Đemba, Gulan - A. Živković (od 71' Luka), Ninković (od 46' Ilić), Jojić - Fofana (od 57' Kojić).

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC