• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk poslije 1.414 dana pobijedio Dinamo

Uz direktno miješanje fudbalera u politiku, pominjanje Vukovara, bakljadu, koreografiju, "bili" su golom "Nijemca" pobijedili "modre".

 Hajduk poslije 1.414 dana pobijedio Dinamo Izvor: MONDO

Splitski Hajduk, koji osam godina trpi dominaciju zagrebačkog Dinama u prvenstvu, dočekao je prvu prvenstvenu pobjedu u "vječnom" hrvatskom derbiju poslije 1.414 dana.

Prvi put od 31. oktobra 2009. godine, "bili" su na Poljudu, u prvenstvenom meču, pobijedili "modre".

Strijelac oba pogotka pred prilično punim i bučnim tribinama bio je 18-godišnji Mario Pašalić, momak rođen u Majncu: Hajduk - Dinamo 2:0!

S ova tri boda, Hajduk je sustigao neprikosnoveni tim u prethodnih sedam sezona i sada, poslije devet kola HNL, Dinamo ima 20 (6-2-1), a Hajduk 19 (6-1-2) bodova. Treća je Rijeka sa 16 i utakmicom manje.

Ni ovog puta navijači Hajduka nisu propustili priliku da kažu šta misle o problemu u Vukovaru, a u tome su im pomogli i fudbaleri koji su - mimo svih pravila ponašanja UEFA i FIFA - istakli transparent "za hrvatski Vukovar". Ovakvo direktno miješanje sporta u politiku, odnosno fudbalera u politiku, teško da može da se vidi bilo gdje osim u Hrvatskoj.

Torcida je potom istakle lijepu koreografiju koja nije imala "politički motiv", a poslije prvog gola Pašalića dogodila se i spontana bakljada. Pogledajte drugi gol.

Sada je, poslije 188. derbija, skor 76-47-65 u korist Dinama. U vrijeme SFRJ Dinamo je bio neznatno uspješniji (40-27-36), dok se ta razlika popravila od osamostaljenja Hrvatske (36-20-29).

U vrijeme Jugoslavije, Hajduk je bio znatno trofejniji - devet titula prvaka naspram samo četiri Dinamove, ali se to totalno izmijenilo od formiranja HNL - 14:6, od čega osam uzastopnih Dinamovih u eri Zdravka Mamića.

(N. Janković - MONDO, foto: Printscreen Youtube)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC