• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UŽIVO: Velež - Borac 3:0

U Vrapčićima, Velež protiv Borca vodi 3:0 u derbiju sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Strijelci Ćemalović, Ramović i Hajdarević.

 UŽIVO: Velež - Borac 3:0 Izvor: MONDO

Skromna posjeta zasad je obilježila meč sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru pošto je na stadionu u Vrapčićima prisutno najviše 500 ljubitelja fudbala.

Popularni Lešinari, njih pedesetak je stiglo i odmah se na stadionu čulo skandiranje "Aj Borac, aj banjalučki Borac"...

Borac nikad nije slavio protiv Veleža u Mostaru i biće interesatno vidjeti hoće li ova neugodna tradicija biti prekinuta, a zanimljivo će biti i gledati Darka Maletića u dresu "rođenih" prvi put protiv bivšeg kluba.

Klub iz Platonove u dosadašnjih sedam odmjeravanja snaga u Vrapčićima samo dva puta je osvojio bod, nikad nije stigao do pobjede, a gol nije postigao punih sedam godina. Posljednji put banjalučki klub je mrežu „rođenih“ na njihovom terenu zatresao 25. novembra 2006. godine, kada je bilo 4:3 za Velež.

VELEŽ: Oštraković, Zvonić, Majkić, Zolj, Okić, Ćemalović, Hebibović, Merzić, Letić, Ramović, Maletić.

BORAC: Avdukić, Radulović, Žižović, Runić, Stokić, Raspudić, Đelmić, Subić, Petrović, Žuržinov, Grujić.

TOK UTAKMICE

1. minut - Po desnoj strani odlično prošao Maletić i šutirao, ali je lopta prozujala pored lijeve stative golmana Borca Asmira Avdukića.

12. minut - Joco Stokić se našao u odličnoj šansi za Borac poslije akcije Mladena Žižovića. Napadač Banjalučana je šutirao po zemlji  iskosa sa lijeve strane, ali je golman domaćina Senedin Oštraković skrenuo loptu u korner.

21. minut - Uglavnom se igra između dva šesnaesterca, a jedino zanimljivo bio je žuti karton igrača Veleža Sinana Ramovića.

27. minut - Odlična prilika za goste iz Banjaluke. Aleksandar Radulović je odlično uposlio Stokića, koji je šutirao sa 16 metara, ali je odlično odbranio Oštraković.

33. minut - Kapiten domaćina iz slobodnog udarca poslao loptu visoko iznad prečke.

45. minut - Kraj prvog dijela.

- drugo poluvrijeme -

46. minut - Domaćin je bolje ušao u nastavak utakmice i stvorio stopostotnu šansu, ali je golman Avdukić ukrotio udarac Ramovića sa pet metara!

46. minut - Stefan Dujaković i Srđan Grahovac su zamijenili Igora Žuržinova i Vladana Grujića u taboru Borca.

56. minut - I dalje je 0:0, ali je drugi dio mnogo dinamičniji i bolji od prvog poluvremena. Napadi se smjenjuju s obe strane, ali bez nekih izrazitijih prilika.

62. minut - GOOOL! Velež je poveo! Mirza Ćemalović je poslije centaršuta Bojana Letića s pet, šest metara glavom šutirao, Avdukić je odbio loptu, ali se ona od stative ipak otkotrljala iza gol-linije – 1:0!…

63. minut - Avdukić je u sljedećem napadu spasio Borac. Aldin Hajdarević je ukrao loptu Nebojši Runiću i odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman selekcije BiH odlično odbranio.

71. minut - Sinan Ramović pogodio za 2:0! Sabahudin Jusufbašić je centrirao iz kornera, Merzić je "štiklom" prebacio, a sve ispratio Ramović i glavom zakucao loptu u mrežu!

73. minut - Kapiten Borca Boris Raspudić se naljutio zbog primljenih pogodaka i raspalio volej sa dvadesetak metara, ali je lopta na žalost navijača crveno-plavih pogodila prečku.

78. minut - GOOOL! Grahovac je izgubio loptu na sredini terena, Ramović je prošao po lijevoj strani i centrirao na peterac, a brži od odbrane Borca bio je Hajdarović, koji je rutinski ubacio u mrežu za ubjedljivih 3:0!

84. minut - Jusufbašić je traljavo šutirao, Avdukić je bez problema uhvatio loptu.

90+2. minut - Najbolji strijelac Borca i cijele Premijer lige BiH Ognjen Đelmić bez ikakve potrebe zaradio crveni karton. Nije želio da se pomjeri na propisnu udaljenost, pa mu je arbitar Goran Paradžik s pravom pokazao put u svlačionicu.

(MONDO, foto: Dreamstime.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC