• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Prvi poraz Borca i to vrlo težak! (V)

Banjalučki Borac nastavio je neugodnu tradiciju iz mostarskih Vrapčića. Velež je slavio rezultatom 3:0 u derbiju sedmog kola Premijer lige BiH.

 PL BiH: Prvi poraz Borca i to vrlo težak! (V) Izvor: MONDO

Banjalučki crveno-plavi nikad nisu slavili u Mostaru protiv "rođenih", a u dosadašnjih osam utakmica samo su dva puta uspjeli da ostanu neporaženi. Posljednji put su Banjalučani postigli gol prije skoro sedam godina, kada je Velež slavio sa 4:3.

A u nedjeljnom meču, izabranici Ibre Rahimića su do nogu potukli crveno-plave, barem rezultatski - 3:0 (0:0)! Pogledajte VIDEO!

Prvi dio utakmice pripao je gostima iz Banjaluke, dok je nastavak u potpunosti išao na vodenicu Veleža. Za razliku od Banjalučana, Mostarci su svoje šanse realizovali i stigli do važne pobjede, a gostima nanijeli prvi poraz ove sezone.

Tim Dragana Jovića je u prvih 45 minuta prepustio posjed lopte domaćinu i iz kontranapada stvarao, ali i promašivao prilike od kojih su najbolje bile dvije Joce Stokića, kojeg je nadmudrio golman domaćina Senedin Oštraković.

U prvom poluvremenu, osim početnog udarca Darka Maletića ka golu Asmira Avdukića, Velež je bio neprimjetan, jalov i bez prave akcije.

Međutim, u nastavku su do nogu potukli banjalučki tim!

Prvo je Borac u nekoliko navrata spašavao Avdukić, ali ništa nije mogao kod udarca Mirze Ćemalovića, Sinana Ramovića niti Alidina Hajdarovića…

Uprkos porazu, Borac je izjednačen na vrhu tabele sa Sarajevom i Zrinjskim, narednim rivalima u šampionatu, koji imaju bolju gol-razliku.

Skromna posjeta takođe je obilježila derbi sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru pošto je na stadionu u Vrapčićima meč posmatralo najviše 500 ljubitelja fudbala, a među njima i pedesetak popularnih Lešinara, koji su se ravnopravno nadglasavali sa mnogo brojnijom "Crvenom armijom"...

Nakon utakmice u izjavi za BHT 1, trener Borca Dragan Jović sportski je čestitao domaćinu rekavši da u drugom poluvremenu njegov tim nije postojao.

''Velež je slavio potpuno zasluženo i čestitam im. U drugom poluvremenu nismo postojali. Ibro Rahimić je uveo neke promjene u drugom poluvremenu, koje su uticale na njihovu igru. Ostaje nam da se spremimo za utakmicu sa Zrinjskim'', rekao je Jović.

Njegov kolega sa klupe "rođenih" bio je vidno zadovoljan.

''Čestitke momcima na veličanstvenom drugom dijelu koje smo odigrali bez ijedne greške. Prvo smo bili u nekom grču, a u nastavku je Ramović odigrao fantastično. Ovo je velika pobjeda za nas'', istakao je Rahimić.

VELEŽ: Oštraković, Zvonić, Majkić, Zolj, Okić, Ćemalović (od 70. Jusufbašić), Hebibović, Merzić, Letić, Ramović, Maletić (od 46. Hajdarović).

BORAC: Avdukić, Radulović, Žižović, Runić, Stokić, Raspudić, Đelmić, Subić, Petrović, Žuržinov (od 46.Dujković), Grujić (od 46. Grahovac).



TOK UTAKMICE


1. minut - Po desnoj strani odlično prošao Maletić i šutirao, ali je lopta prozujala pored lijeve stative golmana Borca Asmira Avdukića.

12. minut - Joco Stokić se našao u odličnoj šansi za Borac poslije akcije Mladena Žižovića. Napadač Banjalučana je šutirao po zemlji iskosa sa lijeve strane, ali je golman domaćina Senedin Oštraković skrenuo loptu u korner.

21. minut - Uglavnom se igra između dva šesnaesterca, a jedino zanimljivo bio je žuti karton igrača Veleža Sinana Ramovića.

27. minut - Odlična prilika za goste iz Banjaluke. Aleksandar Radulović je odlično uposlio Stokića, koji je šutirao sa 16 metara, ali je odlično odbranio Oštraković.

33. minut - Kapiten domaćina iz slobodnog udarca poslao loptu visoko iznad prečke.

45. minut - Kraj prvog dijela.

- drugo poluvrijeme -



46. minut - Domaćin je bolje ušao u nastavak utakmice i stvorio stopostotnu šansu, ali je golman Avdukić ukrotio udarac Ramovića sa pet metara!

46. minut - Stefan Dujaković i Srđan Grahovac su zamijenili Igora Žuržinova i Vladana Grujića u taboru Borca.

56. minut - I dalje je 0:0, ali je drugi dio mnogo dinamičniji i bolji od prvog poluvremena. Napadi se smjenjuju s obe strane, ali bez nekih izrazitijih prilika.

62. minut - GOOOL! Velež je poveo! Mirza Ćemalović je poslije centaršuta Bojana Letića s pet, šest metara glavom šutirao, Avdukić je odbio loptu, ali se ona od stative ipak otkotrljala iza gol-linije – 1:0!…

63. minut - Avdukić je u sljedećem napadu spasio Borac. Aldin Hajdarević je ukrao loptu Nebojši Runiću i odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman selekcije BiH odlično odbranio.

71. minut - Sinan Ramović pogodio za 2:0! Sabahudin Jusufbašić je centrirao iz kornera, Merzić je "štiklom" prebacio, a sve ispratio Ramović i glavom zakucao loptu u mrežu!


73. minut - Kapiten Borca Boris Raspudić se naljutio zbog primljenih pogodaka i raspalio volej sa dvadesetak metara, ali je lopta na žalost navijača crveno-plavih pogodila prečku.

78. minut - GOOOL! Grahovac je izgubio loptu na sredini terena, Ramović je prošao po lijevoj strani i centrirao na peterac, a brži od odbrane Borca bio je Hajdarović, koji je rutinski ubacio u mrežu za ubjedljivih 3:0!

84. minut - Jusufbašić je traljavo šutirao, Avdukić je bez problema uhvatio loptu.

90+2. minut - Najbolji strijelac Borca i cijele Premijer lige BiH Ognjen Đelmić bez ikakve potrebe zaradio crveni karton. Nije želio da se pomjeri na propisnu udaljenost, pa mu je arbitar Goran Paradžik s pravom pokazao put u svlačionicu. A nedugo zatim i odsvirao kraj utakmice.

REZULTATI 7. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Velež - Borac 3:0 (0:0)
/Ćemalović 62, Ramović 71, Hajdarević 78/

Subota:

Rudar Prijedor - Olimpik 0:1 (0:1)
/Rahmanović 37/

Sarajevo - Mladost 0:0

Vitez - Široki Brijeg 2:1 (1:1)
/Smriko 33, Kapetan 88 - Vagner 24/

Radnik - Zrinjski 1:3 (0:1)
/Nikić 65 - Barišić 12, Savić 63, Bekić 82/

Travnik - Leotar 1:0 (0:0)
/Isaković 75/

Zvijezda Gradačac - Čelik 1:0 (0:0)
/Kuzmanović 78/

Željezničar - Slavija 0:0

TABELA:
Zrinjski 14, Sarajevo 14, Borac 14, Olimpik 12, Slavija 12, Velež 12, Široki Brijeg 11, Željezničar 11, Velež 12, Radnik 9, Čelik 7, Zvijezda Gradačac 6, Travnik 6, Mladost 5, Vitez 5, Leotar 5, Rudar Prijedor 5.

(MONDO, foto: Dreamstime.com, Fkborac.net, Oslobođenje.ba, Nfsbih.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC