• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Delije slavile, Zvezda nije pobijedila!

Crvena zvezda vodila 2:0 protiv Donjeg Srema, ali tim iz Pećinaca, sasvim zaluženo, osvojio bod! Upropašćeno slavlje povodom 50. rođendana stadiona.

 JSL: Delije slavile, Zvezda nije pobijedila!  Izvor: MONDO

Sve je bilo spremno za veliko slavlje na "Marakani".

Fantastična atmosfera, koju je na srpskom najvećem stadionu napravilo skoro 40.000 gledalaca, golovi na vrijeme, prednost od 2:0, igrač više i pobjeda, praktično, već upisana...

Ali, nisu svi pomislili da je posljednji meč petog kola Superlige Srbije riješen.

Nisu igrači iz Pećinaca. Gubili su ubjedljivo do 75. minuta, ali kući, ipak, odnose bod. Sve što su promašili prije toga, nadoknadili su u finišu, a junaci su igrači ponikli u Partizanu Ognjan Damjanović i Stefan Aškovski. Tandem Donjeg Srema je golovima u 75. i 90. minutu uspio da nadoknadi ono što su Zvezdi donijeli Abiola Dauda u devetom i Nejc Pečnik u 54. minutu.

Tragičar je mogao da bude Nemanja Lakić Pešić, igrač koji je napravio veliku grešku kod drugog gola crveno-bijelih i koji je u 81. minutu opravdano zaradio crveni karton.

Ruku na srce, Zvezda nije ni zaslužila tri boda, jer nijednog trenutka tokom 90 minuta nije bila ubjedljiva sa loptom. Posebno je škripalo u odbrani, pa je Donji Srem prije nego što je postigao dva gola propustio četiri odlične prilike. Spasilac je po ko zna koji put bio Boban Bajković.



Dugo će žaliti crveno-bijeli, prije svega, što nisu uspjeli da nagrade navijače, koji su ih dočekali, pratili i ispratili u predivnom ambijentu.

Crvena zvezda ostaje na četvrtom mjestu sa deset bodova, isto koliko ima Radnički iz Niša, ali i tri manje od vodećih Partizana i Čukaričkog.

"Od Terazija, preko Slavije, do Hrama, spustiš se do Autokomande a onda te kao talasom dovede ispred mjesta gdje pobjednici padaju. Mjesto gdje emocije nadvladaju razum, a otkucaji srca prate ritam pjesme koja ne prestaje. Ljutice Bogdana 1a. Beograd."

Na ovaj način navijači Crvene zvezde su slikovito objasnili gdje se nalazi stadion koji su nazvali "Marakana", po ugledu na stadion u Rio de Žaneiru, nekada najveći fudbalski objekat na svijetu.

Zvezda i njeni navijači slavili su 50. rođendan stadiona u Ljutice Bogdana. Zbog toga su tribine bile krcate (ulaz besplatan)...

Prije nego što je sudija Darko Bogdanović dao znak da posljednji meč 5. kola Superlige može da počne, predsjednik Skupštine kluba Svetozar Mijailović je ispred severne tribine legendama kluba koji su tog 1. septembra 1963. godine bili akteri meča sa Rijekom uručio dresove Zvezde i makete stadiona.



A, na terenu nije bilo sve tako bajno i sjajno po domaćina...

Prvu ozbiljnu priliku imali su gosti, i to već u šestom minutu. Malo je nedostajalo da u jeku velikog slavlja Zvezdinih navijača Stefan Bukorac, glavom posle kornera, savlada Bobana Bajkovića, ali je golman crveno-belih bio na mestu.

Vrlo brzo stigla je kazna. Nije obećavala akcija Zvezde, Filip Kasalica je centrirao u velikom luku na "drugu stativu", gde se odlično snašao Abiola Dauda i glavom doneo domaćinu prednost - 1:0. Igrao se deveti minut.

VIDEO

Nije se dugo čekalo da Zvezdina odbrana opet kapitulira, ali ne i Bajković. Ponovo je golman crveno-bijelih bio prinuđen da paradom i vrhovima prstiju spasava gol posle nezgodno ubačene lopte Krunića. Uspio je!

Ni ova utakmica nije mogla zbog prekida. Sudija Bogdanović reagovao je u 30. minutu kada je na sjevernoj tribini osvanuo transparent "Godina 1961. Tomislav Karadžić prvi srpski huligan". Uslijedio je niz uvreda na račun prvog čovjeka FSS, a utakmica je nastavljena tek pošto je transparent uklonjen.

Do kraja poluvremena Kasalica je imao odličnu priliku da duplira prednost, ali ga je u posljednjem trenutku zaustavio golman Donjeg Srema Nemanja Belić.

Kao i na početku utakmice, Donji Srem je prvi došao u priliku na startu drugog poluvremena da postigne gol. Proteklo je bilom pet minuta od povratka sa odmora kada je Ognjen Damjanović izbjegao ofsajd zamku, izbio sam ispred Bajovića, ali start s leđa (možda i za penal) i loša reakcija napadača gostujućeg tima omogućili su Bajkoviću da po treći put odbrani gol Zvezde.

Sve po istom receptu.

Šansa za Donji Srem, pa gol Zvezde. Veliki kiks Nemanje Lakića Pešića u 54. minutu spremno je dočekao Nejc Pečnik i snažnim, vrlo preciznim udarcem donio kapitalnu prednost crveno-bijelima.

VIDEO

A, onda je uslijedio neočekivan preokret!

Poslije četiri odlične prilike, Donji Srem je konačno u 75. minutu uspio da smanji rezultat na 2:1. U posljednjem trenutku Damjan Marčeta je uspio da izbjegne ofsajd i da ćušne loptu pored istrčalog Bajkovića - 2:1.

VIDEO

Međutim, već poslije šest minuta gosti su ostali sa igračem manje, jer je Lakić Pešić napravio novi start za žuti karton, a to je bio njegov drugi, tako da je prije vremena morao da napusti teren.

Ali, uprkos dva gola prednosti i igrača više, Zvezda nije uspjela da pobijedi. Donji Srem je uspio da postigne i drugi gol i to preko igrača Partizana Stefana Aškovskog, koji se u sudijskoj nadoknadi, poslije velike gužve nakon kornera, odlično snašao ispred Bajkovića.

VIDEO

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Martinović, Lazić, Mijailović, Kovačević, Pečnik, Milijaš (od 78' Onjilo), Ninković, Kasalica (od 89' Savićević), Dauda (od 67' Milunović).

DONJI SREM: Belić, Božović, Prljević, Lakić-Pešić, Aškovski, Bukorac, Janković (od 61' Marčeta), Sinđić, Krunić, Ilić (od 46' Zec), Damnjanović.

(MONDO, Foto: MONDO - Daniel Bukumirović)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jelenko

Nekada je sijala ali se sada izgleda gasi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC