• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH: "Trojka" Borca, "sedmica" Sarajeva

U prvim utakmicama šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine favoriti su očekivano izborili plasman u dalje takmičenje.

 Kup BiH: "Trojka" Borca, "sedmica" Sarajeva Izvor: MONDO

Borac iz Banjaluke teškom mukom je stigao do osmine finala pobijedivši u utorak ekipu Drine iz Višegrada sa 3:0 (0:0), a golove je postigao tek u posljednjih 15-ak minuta.

Očekivano, trener crveno-plavih je pružio priliku igračima sa manjom minutažom, ali za njih je "bunker" gostiju bio neprobojan sve do 72. minuta, kada je mrežu Višegrađana pogodio Stefan Dujaković.

Mladi Dujaković se ozbiljno nametnuo stručnom štabu Banjalučana jer je na posljednje tri utakmice bio strijelac. Najprije je pogodio u Premijer ligi BiH protiv Radnika (2:0), potom i u prijateljskom meču sa OFK Beogradom (1:2), a evo i danas u Kupu BiH po izrazito teškom i vodom natopljenom terenu Gradskog stadiona.


U samom finišu, crveno-plavi su preko Aleksandra Kondića (81. minut) i Fedora Predragovića dva minuta kasnije stigli do ubjedljivog trijumfa, iako su se gosti pokazali u dobrom svjetlu, posebno u defanzivnim zadacima.

Banjalučki tim je bio mnogo bolji u najvećem dijelu utakmice, a najbolju šansu nije realizovao Miloš Perović u 30. minutu kada je s pet metara šutirao pravo u golmana gostiju Danila Govedaricu.

U drugom dijelu do pogotka Dujakovića, fudbaleri Drine su se malo oslobodili pritiska domaćina, čak su priprijetili u nekoliko navrata, ali je čuvar mreže Asmir Avdukić bio na visini zadatka.

BORAC: Avdukić, Zečević (od 46. Radulović), Predragović, Grahovac, Si. Dujaković, St. Dujaković, Subić, Žarić, Šakić (od 46. Sapardić), Perović (od 46. Žuržinov), Kondić. Trener: Dragan Jović.

DRINA HE:
Govedarica, Pljevaljčić, Damjanović, Marković, Rosić (od 74. Soldar), Mirković, Guzina (od 67. Krsmanović), Tasić, Sekulić, Tešević (od 80. Šimšić), Bojat. Trener: Marko Vidaković.



U drugom susretu u utorak, Sarajevo je sa "sedmicom" u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča 2:7 (0:2) osiguralo prolaz u dalje takmičenje, a najzaslužniji je bio Nikola Komazec sa tri postignuta pogotka.

Već u prvom dijelu je sve bilo jasno jer je bordo tim sve dileme razriješio u razmaku od pet minuta. Najprije je Nikola Komazec sa 30 metara pogodio iz slobodnjaka u 24. minutu, da bi pet minuta kasnije Amer Osmanagić poslije asistencije Ognjena Todorovića povisio na 2:0.

Samo što se krenulo s centra u drugom poluvremenu, Todorović je sada bio strijelac, da bi tračak nade domaćinu iz slobodnog udarca u 58. minutu vratio Smail Šadić.

I onda u 70. minutu, Sarajevo je postiglo još dva gola (Komazec i Mario Tadejević), da bi čast Podgrmeča koliko-toliko spasio Ivan Jurič.

U 82. minutu napadač kluba sa Koševa, Komazec je kompletirao het-trik, a bivši igrač Borca Bojan Puzigaća u sudijskom vremenu postavio konačnih 7:2.

PODGRMEČ: Kaltak, Burnić, Krantić, Fifić, Hasić, Karić, Jurič, Tabaković, Brkić, Šadić, Ališić.

SARAJEVO: Bandović, Bišanović, Komazec, Todorović, Trivunović, Osmanagić, Cimirot, Tadejević, Dupovac, Puzigaća, Radovac.

Ostale utakmice 1/16 finala Kupa BiH igraju se u srijedu od 16 časova, a sastaju se:

Leotar (Trebinje) - Olimpik (Sarajevo)
Velež (Mostar) - Rijeka (Vitez)
Vitez - Zvijezda Gradačac
Mladost (Velika Obarska) - Podrinje (Janja)
Igman (Konjic) - Široki Brijeg
Natron (Maglaj) - Mladost (Župča)
Sloga (Doboj) - Grude
Slavija (Istočno Sarajevo) - Orašje
Bratstvo (Gračanica) - Sloboda (Tuzla)
Branitelj (Mostar) - Radnik (Bijeljina)
Sloboda (Mrkonjić Grad) - Travnik
Kozara (Gradiška) - Željezničar (Sarajevo)
Zrinjski (Mostar) - Rudar Prijedor
Modriča Maxima - Čelik (Zenica).

(MONDO, foto: FK Borac, Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC