• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski huligani jači od svih? (VIDEO)

Vatrogasna služba u Splitu zaprijetila da bi zbog povreda pripadnike te jedinice na derbiju Hajduk - Dinamo mogla da se povuče sa mečeva u zemlji.

 Hrvatski huligani jači od svih? (VIDEO) Izvor: MONDO

U subotnjem derbiju između Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu povrijeđena su dvojica vatrogasaca, kojima je, poslije eksplozije topovskog udara kod korner zastavice, zamalo pukla bubna opna.

Komandir splitskih vatrogasaca Ivan Kovačević je zbog toga, ali i sve više povreda njegovih kolega posljednjih godina, rekao da razmatraju da ubuduće ne pomažu u obezbjeđivanju utakmica.

"Ne znam na koji način da apelujem na pojedine navijače koji, osim što kvare doživaljaj na stadionu i svom klubu donose kazne, vrlo često teško povrijeđuju vatrogasce. Nema derbija na kojem nemamo povrijeđenih ljudi. Na posljednjem je dvojici oštećen sluh. Popucali su im kapilari u ušima i narušen im je centar za ravnotežu. Malo je nedostajalo da jednom od njih pukne bubna opna, što bi značilo da više ne bi mogao da radi kao vatrogasac. Iz stadiona smo ih iznijeli jer nisu mogli da hodaju, i tako je na svakom derbiju. Ove godine su nam povrijeđena ukupno četiri vatrogasca", izjavio je za Hinu Kovačević.

VIDEO

On je najavio da će sve hitne službe - policija, Hitna pomoć i vatrogasci, zbog tih problema održati zajednički sastanak sa upravom Hajduka.

Kovačević je upozorio da veliki problem za vatrogasce, ali i ostale na stadionu, predstavlja to što pirotehnička sredstva, osim što su i sama otrovna, često izazivaju požare na stadionima, koji žestoko narušavaju zdravlje posjetilaca.

"Navijači nisu svjesni koliko se otrovnih gasova stvara samo paljenjem stolica. Svi na tribinama to udišu. Tu su još i gasovi kao što su sumpor, metan, propan... Svima je u interesu da vatrogasci odmah pokupe pirotehniku da se ne bi oštetila atletska staza i reklame, ali mi više u ovakvim uslovima ne možemo da radimo jer je to pogibeljno", dodao je Kovačević.

On je uvjeren da problem oko bacanja pirotehnike u teren navijači mogu da riješe među sobom, ukoliko žele.

"I ja sam svojevremeno bio aktivni navijač Hajduka i dobro se sjećam da na stadionu uvijek bude onako kako bi jedan od vođa Torcide rekao",
dodao je komandir splitskih vatrogasaca.

Sigurno da hrvatskim vatrogascima nije lako da rade svoj posao na utakmicama, ali da li je povlačenje sa fudbalskih mečeva pravo rješenje ili, ipak, pobjeda huligana, koji se neće povući? I šta ako iste korake preduzmu i ostali pored atletske staze?

(MONDO/Beta, foto: Beta/Mario Strmotić,Hina)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC