• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Bazel šokirao Čelsi, Barsa već šamara

Iznenađenje 1. kola u Ligi šampiona priredio je švajcarski Bazel pobjedom nad Čelsijem u Londonu 2:1. Barsa deklasirala Ajaks 4:0, tri gola Mesija.

  LŠ: Bazel šokirao Čelsi, Barsa već šamara Izvor: MONDO

U utorak uveče 30 golova na osam utakmica Lige šampiona, a u srijedu 23 na isto toliko mečeva. A u prvim poluvremenima večerašnjih utakmica samo četiri!

Lionel Mesi je odmah odgovorio Kristijanu Ronaldu! Nakon tri gola Ronalda u visokoj pobjedi Reala nad Galatasarajem 6:1, Mesi je dao isto toliko u pobjedi Barse nad Ajaksom 4:0.

Mesi je drugi strijelac u istoriji LŠ sa 62 gola, iza Raula (71). Na trećem mjestu je Rud van Nistelroj sa 56.

Napoli je u uzbudjivom meču pobijedio Borusiju iz Dortmunda 2:1, nakon što je njemačka ekipa cijelo drugo poluvrijeme igrala sa desetoricom (isključen je golman Roman Vajdenfeler zbog igranja rukom van svog kaznenog prostora).

Iznenađenje kola priredio je Bazel, za koji je igrao bugarski štoper Ivan Ivanov. Bazel je pobijedio Čelsi u Londonu 2:1, nakon vođstva "plavaca" 1:0.



Atletiko Madrid je pobijedio Zenit 3:1. Poveo je Atletiko 1:0, izjednačio je Zenit "bombom" Hulka, potom je ruska ekipa pogodila prečku, da bi Madriđani potom postigli dva gola.

Arsenal je nastavio tradiciju - nikada nije poražen na gostovanju u Francuskoj. "Tobdžije" su savladale Marsej 2:1.

Šalke je u drugom poluvremenu meča protiv Stetaue ostvario ubjedljivu pobjedu - 3:0.

A Milan je do pobjede nad Seltikom od 2:0 stigao u finišu meča na San Siru.



- GRUPA E -

Na današnji dan prije šest godina Žoze Murinjo je prvi put napustio Čelsi. Ovo definitivno nije srećan dan za Murinja.

Bazel je savladao Čelsi usred Londona, što je prvi poraz "plavaca" u grupnoj fazi LŠ na Stamford bridžu još od 2003. godine (tada je u Londonu pobijedio Bešiktaš).

Izgledalo je da će "plavci" upisati sigurne bodove, jer je Oskar u 45. minutu pogodio za 1:0. Nešto kasnije je i prečka bila saveznik gostiju, kojima je pripao drugi dio utakmice.

Mohamed Salah je opet pogodio na Stamford bridžu. Isto je učinio i prošle sezone u Ligi Evrope. Egipćanin je u 71. izjednačio, a samo desetak minuta kasnije Marko Streler je postigao gol za veliku pobjedu Bazela.

Branislav Ivanović odigrao je cijeli meč za Murinjov tim.

Šalke se dosta dugo mučio sa Steauom, ali je ipak zabilježio ubjedljivu pobjedu - 3:0. Ko zna dokle bi se držali Rumuni da u 67. minutu nisu napravili kardinalnu grešku i dozvolili Učidi da postigne čudan gol. Japanac je centrirao, a loptu, koja je prvo pala u šesnaesterac, niko nije dirao i ona je završila u mreži. Veliki nesporazum u odbrani Steaue...

Kevin Prins Boateng i Julijan Draksler bili su strijelci drugog i trećeg gola za Šalke.

- GRUPA F -

Napoli je pred svojim navijačima pobijedio Borusiju Dortmund - 2:1. Ali, nije bilo neizvjesnosti...

Italijani su od prvog do posljednjeg minuta kontrolisali utakmicu, a prvi pogodak za Napolitance u Ligi šampiona postigao je Gonzalo Iguain. Argentinac je donio prednost Napoliju u 29. minutu.

Da će vicešampionu Evrope biti vrlo teško da stigne i do boda bilo je jasno kada je u sudijskoj nadoknadi isključen Roman Vajdenfeler. Golman "milionera" je istrčao van kaznenog prostora i rukama zaustavio loptu, koja bi vjerovatnio završila u golu. Za sudiju Pedra Proensu nije bilo dileme...

Na 2:0 povisio je sjajnim golom Lorenco Insinje u 67. minutu. Iz "slobodnjaka" sa 30-ak metara od gola "skinuo je paučinu" i praktično obezbijedio svom timu prva tri boda.

Nijemci su do kraja utakmice uspjeli da postignu počasni pogodak. Bio je to autogol Zunige, asistenta Iguainu kod prvog gola.

Arsenal je i ovu sezonu započeo tijesnom pobjedom u Francuskoj. "Tobdžije" su prošle sezone startovale sa 2:1 u Monpeljeu, a ove godine je isti rezultat u korist Arsenala bio u Marseju.

Najznačajniji detalji dogodili su se u drugom poluvremenu. Tio Volkot i Aron Remzi bili su strijelci za Engleze, dok je jedini pogodak za Olimpik postigao Ajev iz penala.

- GRUPA G -

Atletiko Madrid se revanširao Zenitu za poraze u prvom kolu nokaut faze Lige Evrope prošle sezone. Tada je Zenit trijumfovao u oba meča (2:0 i 1:0).

"Jorgandžije" su ušle u takmičenje u Ligu šampiona sa željom da ne budu samo puki učesnik elitnog kluspkog takmičenja. Kao posljedica te želje došao je i rezultat.

Atletiko je savladao Zenit 3:1, uz izvjesnu dozu sreće. Madriđani su bili bolji u prvom dijelu, a tu bolju igru su krunisali lepim golom glavom Mirande poslije kornera. Ali, Zenit je u nastavku izjednačio i to pravom "bombom" Hulka sa 20 metara!

Odmah potom Zenit je pogodio prečku, tačnije Aleksandar Keržakov udarcem iz slobodnog udarca, a samo minut kasnije Atletiko je ponovo imao prednost poslije pravog karambola ili flipera u šesnastercu gostiju. Lopta se bukvalno odbila od noge Arde Turana u mrežu Zenita. Konačnih 3:1 postavio je Leo Batistao.

Porto je otišao u Beč na gostovanje Austriji sa idejom da postigne gol i da sačuva mrežu. Plan je uspio. Austrija je imala inicijativu, ali je meč riješio Lućo Gonzales poslije sjajne akcije portugalskog tima.

- GRUPA H -

Kad igra Mesi igra i Barselona. Argentinac je ponovo pokazao klasu u meču protiv Ajaksa. Mučila se Barselona da probije Ajaks u dobrom dijelu prvog poluvremenba, a onda je Mesi preuzeo stvar u svoje ruke. Nad njim je napravljen prekršaj ispred šesnaesterca, on je izveo slobodan udarac i pogodio.

Kada se Ajaks otvorio, Barselona je lakše dolazila do gola. Pardon, Mesi je lakše dolazio do gola.

Važnu pobjedu u Grupi H ostvario je Milan. Nije to bilo Seltikovo veče na San Siru, niti je tim iz Škotske bio podređen. Imao je Seltik nekoliko dobrih šansi, a Milan je uz mnogo sreće došao do vođstva, da bi odmah potom postigao i drugi gol i zatvorio utakmicu.

Zapata je šutirao ka golu Seltika, lopta je pogodila nekog igrača Seltika i odbila se u mrežu. Da nije, išla bi van terena. Igra se 82. minut. Koji minut kasnije 2:0. Mario Baloteli je izveo slobodan udarac, Forster se ispružio i odbio loptu, ali pravo na noge nekoliko igrača Milana, a najbrža noga od svih bila je Muntarijeva.

REZULTATI 1. KOLA:

GRUPA E

Šalke 04 - Steaua 3:0 (0:0)
/Učida 67', Boateng 78', Draksler 85'/

Čelsi - Bazel 1:2 (1:0)
/Oskar 45' - Salah 71, Štreler 81'/

GRUPA F

Olimpik Marsej - Arsenal 1:2 (0:0)
/Ajev 90'p - Volkot 65', Ramzi 84'/

Napoli - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)
/Iguain 29', Insinje 67' - Zuniga 87'ag/

GRUPA G

Austrija - Porto 0:1 (0:0)
/Lućo Gonzales 55'/

Atletiko Madrid - Zenit 3:1 (1:0)
/Miranda 40', Turan 64', Batistao 81' - Hulk 56'/

GRUPA H

Milan - Seltik 2:0 (0:0)
/Zapata 82', Muntari 86'/

Barselona - Ajaks 4:0 (1:0)
/Mesi 22', 55', 75', Pike 69'/

REZULTATI MELEVA ODIGRANIH U UTORAK:

GRUPA A

Mančester junajted - Bajer Leverkuzen 4:2 (1:0)
Real Sosijedad - Šahtjor Donjeck 0:2 (0:0)

GRUPA B

Kopenhagen - Juventus 1:1 (1:0)
Galatasaraj - Real Madrid 1:6 (0:1)

GRUPA C

Benfika - Anderleht 2:0 (2:0)
Olimpijakos - PSŽ 1:4 (1:1)

GRUPA D

Bajern Minhen - CSKA Moskva 3:0 (2:0)
Viktorija Plzenj - Mančester siti 0:3 (0:0)

(MONDO, foto: AP Photo/Emilio Morenatti/Alessandra Tarantino)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC