• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve smo bliži zimskom Mundijalu u Kataru

Članice Evropske fudbalske federacije (njih 54) jednoglasno su podržale ideju da se Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine održi u zimskom periodu.

 Sve smo bliži zimskom Mundijalu u Kataru Izvor: MONDO

Potpredsjednik FIFA Džim Bojs otkrio je da su sve članice UEFA podržale prijedlog da se Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine odigra u zimskom terminu zbog velikih vrućina u toj zemlji tokom ljeta.

"Na sastanku je zaključeno da se Svjetsko prvenstvo ne može igrati u Kataru tokom ljeta. Svi su se složili", izjavio je Džim Bojs.

On je dodao da se sada vodi debata o tome da li da se takmičenje održi u januaru 2022. godine ili u novembru, odnosno decembru te godine.

UEFA podržava ideju o januarskom turniru, ali se tome protive fudbalski savezi iz Velike Britanije, pošto žele da zaštite svoja domaća prvenstva, prenio je BBC.

Bojs, koji obavlja i funkciju predsjednika Fudbalskog saveza Irske, rekao je da fudbalske asocijacije ne žele da FIFA žuri sa konačnom odlukom.

"Ima još devet godina i svi misle da FIFA treba da sjedne sa svim velikim članovima i pronađe rješenje koje će izazvati namanje poremećaja u fudbalu. Dovoljno je vremena da se to uradi i nadam se da će fudbal trijumfovati", rekao je Bojs.

Očekuje se da će izvršna komisija FIFA načelno usvojiti prijedlog da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine odigra tokom zime na sjevernoj hemisferi.

Do ove ideje se došlo zato što temperatura u Kataru tokom ljeta može da dostigne 50 stepeni Celzijusovih.

(MONDO/Srna, foto: Guliver/Getty images/Sean Gallup)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC