• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha pravi "Drim tim" od "orlića"?

"Sport" piše da će u četiri presudne utakmice kvalifikacija Mihajlović kolegi Ćurčiću ustupiti Nastasića, Đuričića, Markovića i Mitrovića!

 Miha pravi "Drim tim" od "orlića"? Izvor: MONDO

Za selektora "A" reprezentacije Srbije bitnije je šta će u narednom periodu uraditi mlada, nego "njegova" selekcija.

"Sport" piše da je Siniša Mihajlović odlučio da "đavolski" pojača "orliće" na putu ka Evropskom prvenstvu u Češkoj 2015. godine, pa će tako u narednom periodu standardni seniorski reprezentativci, čak i nosioci igre, Matija Nastasić, Filip Đuričić, Lazar Marković i Aleksandar Mitrović igrati za tim Radovana Ćurčića.

Tačnije, oni će nastupiti u utakmicama sa Belgijom, Italijom, Kiprom i Sjevernom Irskom.

"Orlići" su za sada odigrali jednu utakmicu i u Gornjem Milanovcu golovima Luke Milunovića pobijedili Kipar, teško, 2:1. Poslije gostovanja na Kipru 11. oktobra, Srbija dočekuje Sjevernu Irsku četiri dana kasnije, a potom u novembru slijede dva teška okršaja: prvo sa Belgijom (15), a potom i Italijom (19) u Srbiji.

To su utakmice na kojima će Ćurčić imati fantastična pojačanja u sve tri linije tima, ali i momke koji se odlično poznaju sa bazom mlade reprezentacije.

U isto vrijeme, to znači da će "orlovi" biti značajno oslabljeni u posljednjoj naizgled nebitnoj utakmici u propalim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, sa Makedonijom u Jagodini (15. oktobar), kao i u prijateljskom meču sa Japanom u Novom Sadu. S obzirom na to da je predsjednik Saveza Tomislav Karadžić najavio još jedan prijateljski meč do kraja 2013. godine, vjerovatno u novembarskom terminu, jasno je da Mihajlović neće moći da ponovo sklopi sastav koji je donio ohrabrenje u mečevima sa Hrvatskom i Velsom.

No, ukoliko "orlići" 2014. dočekaju kao lideri Grupe 9, ovo će svakako biti dobar potez. Preduslov je da četvorica sjajnih mladih igrača, naviknuta na zapadno-evropske fudbalske obaveze i nastupe u "A" reprezentacije, na pravi način shvate značaj kvalifikacija kroz koje ide mlada reprezentacija.

Trenutno stanje u Grupi 9 izdvaja Belgiju kao prvog favorita, jer "đavoli" imaju maksimalnih devet bodova iz tri utakmice. Italijani imaju tri boda iz dva meča, uz poraz od Belgije, koliko i Kipar, ali iz četiri odigrane utakmice. Sjeverna Irska u dva susreta nije osvojila bod. Naši, već smo rekli, imaju tri boda iz jedne utakmice i priliku da se upuste u borbu sa Belgijom za vrh.

Iz deset kvalifikacionih grupa, pobjednici će se automatski plasirati u baraž, dok će četiri najbolje drugoplasirane ekipe dopuniti sedam parova doigravanja. Pobjednici, uz domaćina Češku, ofrmiće krug od samo osam učesnika Evropskog prvenstva.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC