• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Željo na Pecari, Sarajevo u Mostaru

Aktuelni prvak Željezničar će gostovati u Širokom Brijegu, dok će Sarajevo na noge zahuktalom Veležu u osmom kolu Premijer lige BiH.

 PL BiH: Željo na Pecari, Sarajevo u Mostaru Izvor: MONDO

Želju u prvenstvu trese rezultatska kriza poslije odlaska Amara Osima na odmor i potom u administraciju kluba sa Grbavice, gdje će se baviti menadžerskim poslom.

Njegov nasljednik Hajrudin Đurbuzović nije se najbolje snašao na klupi plavih u početku, ali je uspio da pobjedom u Gradišci nad Kozarom (0:2) izbori plasman među 16 najboljih timova Kupa Bosne i Hercegovine.

U subotu, Želju očekuje jedno od najtežih gostovanja - stadion Pecara, a trener domaćih Slaven Musa najavio je da će bodovi ostati u Širokom Brijegu.

"Nema velikih nepoznanica između Širokog Brijega i Željezničara, odigrali smo puno međusobnih derbija tako da velikih taktičkih iznenađenja ne može biti. Biće u subotu teška utakmica, jer najbolje nismo startovali ni mi, a ni oni, ne možemo ni reći da smo veliki favoriti protiv Želje, ali mogu kazati da očekujem maksimum od svojih izabranika, dobru igru i osvajanje sva tri boda", rekao je Musa, a prenio zvanični sajt kluba.

Brazilac Vagner je dodao da je derbi između Širokog Brijega i Željezničara "najljepša utakmica u BiH".

"Daćemo sve od sebe da u subotu na Pecari pobijedimo velikog rivala",
rekao je Brazilac u timu osvajača Kupa BiH.

Željin gradski rival će takođe gostovati u osmom kolu. Sarajevo je gost Veleža u mostarskim Vrapčićima, gdje je u prethodnoj utakmici nastradao dotadašnji lider - Borac, koji je domaćin Zrinjskom...

"Velež želi i sutra da nastavi niz pobjeda. Mislim da je ekipa na tom nivou da može ostvariti pobjedu. Po kvalitetu ni po čemu ne zaostajemo za našim rivalima, imamo odličnu atmosferu u klubu, publika će doći na stadion u velikom broju. Zaista ne vidim nijedan razlog, izuzev naravno sportskog respekta prema protivniku, zbog čega nemamo pravo željeti pobjedu. Za nas je ovo vrlo važna pobjeda, jer pobjedom praktično ulazimo među prva tri na tabeli, a možda i više", rekao je trener "rođenih" Ibro Rahimić.

Interesantno će biti i u komšijskom derbiju između Čelika i Travnika, kao i srpskom derbiju u Istočnom Sarajevu između Slavije i bijeljinskog Radnika. Takođe, biće interesantno ispratiti novi debi Borisa Gavrana na klupi Rudara, koji je gost novom premijerligašu Mladosti iz Velike Obarske.

PREMIJER LIGA BiH, OSMO KOLO




Subota (16 h)
Velež - Sarajevo
Čelik - Travnik
Olimpik - Zvijezda
Leotar - Vitez
Borac - Zrinjski (19 h, Arena sport 1)
Široki Brijeg - Željezničar (19.45 h)

U nedjelju (16 h):

Mladost - Rudar
Slavija - Radnik

TABELA: Zrinjski 14, Sarajevo 14, Borac 14, Olimpik 12, Slavija 12, Velež 12, Široki Brijeg 11, Željezničar 11, Velež 12, Radnik 9, Čelik 7, Zvijezda Gradačac 6, Travnik 6, Mladost 5, Vitez 5, Leotar 5, Rudar Prijedor 5.

(MONDO, foto: Oslobođenje, FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC