• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠPANCI: A, počeli smo kao protiv Srbije...

Igrači aktuelnog šampiona Evrope žale za propuštenom prilikom za plasman u finale, poslije vođstva u većem dijelu duela sa Francuzima.

 ŠPANCI: A, počeli smo kao protiv Srbije... Izvor: MONDO

Svi koji su željeli konačni kraj dominacije Španaca evropskom košarkom, dobili su u petak razlog za zadovoljstvo. "Furija" je poražena u polufinalu Evropskog prvenstva, od Francuza.

Iako vidno potišteni zbog poraza, svi igrači aktuelnog šampiona kontinenta pokazali su veličinu i čestitali borbenijem i uspješnijem rivalu.

Nekoliko minuta pošto je postalo jasno da, prvi put od 2007. godine, neće poći kućama sa peharom EP, zastajali su pred novinarima i obrazlagali razloge svog neuspjeha.
Povezane vesti

"Izgubili smo, bili su bolji i svi moramo da se podignemo. Sve što možemo da uradimo je da se borimo. Osvajanje medalje će nam biti veoma važno. Svima nama, kao generaciji. Moramo da se oporavimo i da se pripremimo za borbu za zlatnu... ovaj, bronzanu medalju", izjavio je Hose Kalderon.

Zašto je Španija izgubila?

"Mislim da smo bili malo umorni. Pravili smo tipične greške za ovakvu vrstu utakmice. Oni su igrali bolje, Toni (Parker) je bio dobar, zaustavili smo ga na neko vrijeme, njegove šuteve... I ja sam ga čuvao, ali su drugi igrači na kraju pogađali".

"Kao što sam rekao - dali smo sve, ponosan sam na saigrače. Moramo da gledamo naprijed, da se borimo za bronzu", objasnio je on.

Meč za bronzu biće odigran u nedelju, kada i finale. Rival "furije" biće reprezentacija Hrvatske.

I plejmejker Serhio Rodrigez shvata važnost trenutka.

"Čestitam Francuzima. Odigrali su dobar meč, sa dobrim mentalitetom.Mi smo razočarani. Vodili smo 37 minuta. Nije lako izgubiti na ovaj način, ali što prije moramo da počnemo da razmišljamo o sljedećoj utakmici", izjavio je on.

Iako ga je start podsetio na duel sa "orlovima", pobjeda Španije je izostala.

"Dobro smo počeli, igrali smo dobru odbranu kao protiv Srbije, ali smo u drugom poluvremenu spustili tempo. Postigli su mnogo poena i to je bilo mnogo za nas", podvukao je on.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC