• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mesi je otjerao Gvardiolu, Ibrahimovića...

Švedski trener Hans "Hase" Bake tvrdi da iz "prve ruke" zna šta se događa u Barseloni i da je Lionel Mesi taj koji bira ko će i šta raditi u klubu.

 "Mesi je otjerao Gvardiolu, Ibrahimovića... Izvor: MONDO

Većini ljubitelja fudbala u ovoj zemlji ime Hansa "Hasea" Bakea, švedskog trenera, ne znači mnogo.

Međutim, ovaj čovjek uzburkao je javnost iznoseći malo poznate detalje iz svlačionice Barselone, odnosno javno govoreći o nečemu o čemu se samo šuškalo prije skoro godinu i po dana kada je Pep Gvardiola odlučio da podnese ostavku u Barsi.

Gvardiola se potom odselio u Njujork na godinu dana, gdje se odmarao od fudbala i gdje je, navodno, upoznao Bakea, koji je u to vrijeme trenirao prvi tim Njujork Red Bula.

U međuvremenu, Bake je dobio otkaz, Gvardiola postao trener u Bajernu iz Minhena i pecnuo se par puta sa čelnicima Barselone, a da stvari nisu bile idilične u tom klubu, uprkos tome što je Pep sa magičnim timom i prije svega Lionelom Mesijem osvojio 14 trofeja za četiri zajedničke godine, svedoče i Bakeove reči.

Ako mu je vjerovati...

"Igrači nisu anđeli. Mnogi od njih proizvode jednu sliku u javnosti, ali su u stvarnosti sasvim drugačiji", rekao je Bake i dodao:

"Recimo, Mesi je direktno doveo u pitanje autoritet Pepa Gvardiole. Jednom, pred Gvardiolin odlazak, trener je igračima zabranio da u svlačionici, ali i privatno, piju 'koka-kolu'. I, šta je Mesi uradio? Pred saigračima i pred Gvardiolom je otvorio bocu 'koka-kole' i mirno je ispio, ne obazirući se na zabranu..."

Bake je objasnio da je Gvardiola poslije toga mogao samo da ode...

"Šta je mogao da učini? Da ode kod predsjednika i kaže: 'Ili Mesi ili ja?' Lako je zaključiti šta bi se dogodilo u tom slučaju... Gvardiola jednostavno nije mogao više da trpi da mu neko narušava autoritet i zato je otišao".

I ne samo to... Bake tvrdi da je Mesi izabrao i nasljednika Tita Viljanove, aktuelnog trenera Herarda "Tata" Martina, jer je želio da bude siguran da ga novi šef struke neće vratiti na desno krilo, već da će igrati u špicu napada.

Novinar je potom pitao Bakea da li je svjestan težine svojih reči i da li se plaši eventualne tužbe Lionela Mesija...

"Ni najmanje se ne bojim. Imam izuzetno dobre advokate, ali i izvore informacija".

O toj opsesiji pričao je javno i Zlatan Ibrahimović, koji se neslavno rastao sa Barselonom, poslije samo jedne sezone provedene u Kataloniji. Javno se posvađao sa Gvardiolom, a potom kada je otišao u Milan ispričao nešto što se podudara sa Bakeovim tvrdnjama.

Ibrahimović je rekao da je bio žrtva Mesijeve sujete i da trener od toga nije imao snage ni hrabrosti da ga odbrani, jer je njegovom pojavom u špicu napada navodno Argentinac osjetio da gubi superiornost, pa je baš te sezone (2009/10) insistirao kod Gvardiole da ne igra više na desnom krilu, već da bude u sredini.

To je nešto kasnije, mjesta u timu Barselone koštalo i Davida Vilju.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC