• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Libor Kozak kao supa u mikrovalnoj

Visoki Čeh u 27. minutu zamijenio je Bentekea, a dva minuta kasnije postigao prvenac u Premijer ligi i riješio meč Norič - Aston Vila (0:1).

 PREMIJER: Libor Kozak kao supa u mikrovalnoj Izvor: MONDO

Libor Kozak ušao je u igru neočekivano u 27. minutu, umjesto najboljeg napadača Premijer lige u 2013. godini Kristijana Bentekea, koji se povrijedio.

Neočekivano, samo 120 sekundi kasnije, na asistenciju Gabrijela Agbonlahora, 192 centimetara visoki Čeh kojeg je Vila ljetos platila sedam miliona evra Laciju, riješio je prvu utakmicu 5. kola Premijer lige:

Prvim golom Kozaka u drugom nastupu za "vilijane": Norič siti - Aston Vila 0:1 (0:1).

Tim Pola Lamberta, inače bivšeg uspešnog menadžera Noriča (avgust 2009. - maj 2012. - 70 pobeda na 142 utakmice), tako je zabilježio treću uzastopnu pobjedu na "Kerou roudu". Prošle sezone, Vila je dobila "kanarince" kao gost u Liga kupu (1:4) i u Premijer ligi (1:2), a sada i na početku nove sezone.

Zanimljivo, do sada u 2013. godini, Norič je gubio kod kuće samo od Aston Vile!

U petom pokušaju ove sezone, Vila je uspjela da bude tim koji je vodio na poluvremenu što je bilo dovoljno za druga tri boda. Prva, Lambertov tim osvojio je na otvaranju sezone na "Emirejtsu" protiv Arsenala (1:3), poslije čega su uslijedila tri poraza od Čelsija na strani (1:2), odnosno Liverpula (0:1) i Njukasla (1:2) kod kuće.

Svi su očekivali da bi baš Belgijanac Benteke mogao da riješi ovaj susret, u kojem je Norič bio favorit jer je samo dva puta gubio od Vile u posljednjih 14 susreta (7-5-2), ali je on izdržao na terenu manje od pola sata. U tom periodu, već je moglo da bude 1:0, ali avaj...

Poslije igranja rukom u šesnaestercu Kjerijana Klarka, Robert Snodgras nije iskoristio najstrožu kaznu za zeleno-žute. Odbranio mu je Bred Guzan.

I prije i poslije toga, strelca 20 golova u 2013. godini, Bentekea, igrači Noriča "tukli su kao u ringu", pa je on morao da napusti igru, a Kozak (24) nije časio časa.

Iz prve šanse postigao je prvi gol za Vilu, u koju je došao poslije pet godina u Laciju, mada je jednu sezonu proveo na pozajmici u Breši (2009/10).

Do daljeg, Norič će biti jedini tim u ligi koji još nije vodio na poluvremenu... Oni imaju četiri boda, bili su 15, a svi su izgledi da će na kraju kola biti još bliže zoni ispadanja, možda i u njoj.

(Nikola Janković - MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Mark Thompson

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC