• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Borac ponovo na vrhu

Borac iskoristio kikseve Olimpika i Sarajeva i pobjedom nad Zrinjskim izdvojio se na vrhu tabele.

 PL BiH: Borac ponovo na vrhu Izvor: MONDO

Banjalučki Borac ponovo je lider Premijer lige BiH.

Ekipa Dragana Jovića odigrala je odlično još jednu utakmicu i u derbiju 8. kola Premijer lige BiH savladala Zrinjski na Gradskom stadionu u Banjaluci rezultatom 2:0.

Borac je tako iskoristio kikseve Olimpika i Sarajeva i zasjeo ponovo na lidersku poziciju na tabeli.

Najzaslužniji za to bili su Stokić koji je minut prije kraja prvog dijela utakmice pogodio mrežu gostiju za vođstvo 1:0.

Prethodno su "plemići" imali nekoliko prilika ali su odbrana Borca i golman Avdukić bili na visini zadaka i spriječili najgore.

Zrinjski je napadao u drugom poluvremenu i pokušao da dođe bar do boda, dok su domaći fudbaleri uglavnom prijetili iz kontri i to im se isplatilo u 75. minutu kada je Đelmić povisio na konačnih 2:0.

Velika i zaslužena tri boda fudbaleri Borca znali su da proslave u svlačionici.

U drugom derbiju ovog kola Široki Brijeg je na svom terenu savladao Željezničar 3:2, prvenstveno zahvaljujući odličnom prvom poluvremenu poslije kojeg je vodio 2:0.

Kordić je pogodio u 20. minutu za vođstvo domaćih, a ono je udvostručeno samo sedam minuta kasnije kada je pogodio Blaić.

Poslije vrlo lošeg prvog poluvremena Željezničar je zaigrao mnogo bolje u nastavku, a u 54. minutu uspio je da smanji na 2:1 golom Tomislava Tomića. Bio je to njegov prvi pogodak ove sezone, koji ipak nije proslavljao jer ga je postigao svom bivšem klubu.

Radost gostiju trajala je međutim vrlo kratko, manje od šezdeset sekundi jer je bukvalno u sljedećem napadu Široki Brijeg ponovo došao do dva gola prednosti, a da stvar bude gora strelac je bio fudbaler Žlejezničara Škaljić koji je loptu smjestio u svoju mrežu.

Ipak Željo se nije predavao već je pokušao da dođe bar do boda, ali sve što je uspio do kraja meča je da smanji na 3:2 preko Selimovića u 74. minutu.

U prve četiri utakmice 8. kola Premijer lige BiH na tri su završene bez pobjednika, a trijumf je ostvarila samo Zvijezda koja je iznenadila jednog od lidera na tabeli ekipu Olimpika i slavila sa 3:2.

Gosti iz Gradačca poveli su u sedmoj minuti kada je Durak pogodio za 1:0, ali je isto toliko minuta kasnije Pehilj poravnao rezultat. Mreže su mirovale do 40. minuta, a onda u istoj minuti dva pogotka, Duljević je ponovo doveo Olimpik u vođstvo ali ono je trajalo praktično par desetaka sekundi a onda je Kuzmanović izjednačio na 2:2.

Isti igrač donio je Zvijezdi potpuni preokret u nastavku meča, kada je pogodio za konačnih 3:2 i svom timu obezbijedio tri boda kojima se primakao ka vrhu tabele.

Ni ekipa Sarajeva, koja je prije ovog kola dijelila poziciju broj jedan sa Olimpikom i Borcem nije uspjela upisati pobjedu, prvenstveno zahvaljujući neefikasnosti.

Iako bordo ekipa nije primila gol u posljednjih tri sata igre u Premijer ligi BiH, nije ga ni postigla, pa je uslijedio još jedan remi bez golova, ovaj put protiv Veleža u Mostaru.

Bez golova završen je i meč između Leotara i Viteza, a Čelik i Travnik remizirali su 1:1 na Bilinom polju.

Rezultati 8. kola:

Leotar – Vitez 0:0

Čelik – Travnik 1:1 (0:0)
/Mešanović 63 – Ramić 71/

Olimpic – Zvijezda 2:3 (2:2)
/Durak 7, Duljević 40 – Pehilj 14, Kuzmanović 40, 69/

Velež – Sarajevo 0:0

Borac – Zrinjski 2:0 (1:0)

/Stokić 44, Đelmić 75/

Široki Brijeg - Željezničar 3:2 (2:0)

/Kordić 20, Blaić 37, Škaljić 55 - Tomić 54, Selimović 74/

U nedjelju:
Slavija – Radnik
Mladost- Rudar Prijedor

Tabela: Borac 17, Sarajevo 15, Zrinjski 14, Široki Brijeg 14, Velež 13, Olimpic 12, Slavija (-1) 12, Željezničar  11, Zvijezda 10, Radnik (-1) 9, Čelik 8, Travnik 7, Vitez 6. Leotar 6, Mladost (-1) 5, Rudar P. (-1) 4

(MONDO, foto: Twitter)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC