• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Konačno slavlje u Subotici i Kragujevcu

Spartak i Radnički 1923 pobedama prekinuli niz od tri poraza. Novi Pazar bolji od Javora.

 JSL: Konačno slavlje u Subotici i Kragujevcu Izvor: MONDO

U prve četiri utakmice šestog kola Jelen Superlige postignuto je solidnih devet pogodaka, a mreže su mirovale samo na Banjici, gde su igrali Rad i Sloboda Point.

Fudbaleri Radničkog 1923 i Spartaka uspjeli su da pobijede svoje rivale poslije tri uzastopna poraza, a "trojku" je upisao i Novi Pazar.

Kragujevčani su na svom terenu savladali Donji Srem 2:0, golovima Darka Spalevića u 27. i Bojana Beljića u 34. minutu. Gosti, koji su prošlog vikenda iznenadili Crvenu zvezdu remijem na "Marakani" (2:2) nisu uspjeli da iskoriste prednost igrača više, koju su imali od 63. minuta poslije isključenja Petra Pavlovića zbog dva žuta kartona.

Spartak je u Subotici savladao Napredak 3:2, iako su gosti uspjeli da nadoknade dva gola zaostatka. Poslije dva dobra centaršuta kapitena Vladimira Torbice precizni su bili Aleksandar Nosković u 13. i Vladimir Kovačević u 35. minutu, ali je Nenad Mirosavljević pogotkom iz penala u 40. minutu smanjio razliku. Ubrzo po povratku sa odmora izjednačio je Ibrahim Mama Ndiaje, međutim, pobjedu "golubovima" donio je Dino Šarac u 67. minutu, golom iz kontranapada.

Do pobjede na svom terenu, treće u isto toliko mečeva ove sezone, došao je i Novi Pazar, koji je bio bolji od Javora (2:0). Ivanjičani su tako pokvarili učinak na gostovanjima, pošto su poslije pobjede i remija doživjeli prvi poraz.

Prednost je donio Admir Kecap u posljednjim trenucima prvog poluvremena, a duplirao ju je Miljan Mutavdžić u 80. minutu.

Osvajanje tri boda, ipak, ostaće u sjenci potresa mozga koji je doživio debitant u dresu Novog Pazara, Nino Pekarić. Defanzivac domaćeg tima dva puta se srušio na teren, prvo u 14, pa i u 28. minutu nakon čega je kolima Hitne pomoći odvezen u bolnicu.

Prinudnu izmjenu trener Novog Pazara Milan Milanović morao je da napravi i u 52. minutu, kada se povrijedio golman Nemanja Supić. Umjesto njega, među stative je stao Miloš Budaković.

Utakmicu na Banjici, jedinu bez golova, obilježio je povratak na teren Uroša Đurđevića. Mladi napadač Rada prvi put ove sezone našao se na terenu, kada je u 60. minutu ušao u igru sa klupe. Ipak, ni on nije uspio da pronađe put do mreže gola Slobode Point.

Ove subote odigraće se još dva meča, u 19 časova sastaće se Čukarički - Jagodina i Partizan - OFK Beograd. U nedjelju igraju Voždovac i Crvena zvezda, na stadionu Obilića iz bezbjednosnih razloga, dok je utakmica Radnički Niš - Vojvodina pomjerena za 2. oktobar zbog zauzetosti stadiona Čair na kojem je danas služena sveta misa povodom obilježavanja 17 vijekova Milanskog edikta.

REZULTATI 6. KOLA:

Rad - Sloboda Point 0:0

Radnički 1923 - Donji Srem 2:0 (2:0)
/Spalević 27, Beljić 34/

Novi Pazar - Javor 2:0 (1:0)
/Kecap 45, Mutavdžić 80/

Spartak - Napredak 3:2 (2:1)
/Nosković 13, Kovačević 35, Šarac 67 - Mirosavljević pen 40, Ndiaje 54/

Partizan - OFK Beograd (19.00)
Čukarički - Jagodina (19.00)

U nedjelju:

Voždovac - C. zvezda (15.00)

Odloženo za 2. oktobar:

Radnički Niš - Vojvodina

TABELA: Partizan (-1) 13, Čukarički (-1) 13, Radnički Niš (-1) 10, Crvena zvezda (-1) 10, Novi Pazar 10, Vojvodina (-1) 9, Napredak 7, Jagodina (-1) 7, Javor 7, Spartak 7, Voždovac (-1) 6, OFK Beograd (-1) 6, Radnički 1923 6, Rad 4, Donji Srem 3, Sloboda Point 3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC