• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Gol Mikela ukrasio veče

Čelsi preuzeo prvo mjesto od Liverpula, koji je na Enfildu izgubio od Sautemptona. Preokreti Evertona i Hala, Sanderlend prikovan za dno.

 PREMIJER: Gol Mikela ukrasio veče Izvor: MONDO

Ekipa Čelsija na osnovu bolje gol-razlike je preuzela čelo tabele od Liverpula, dan uoči velikog mančesterskog derbija i mečeva Arsenala i Totenhema.

Svaki od tih timova mogao bi u nedjelju da odu na spavanje kao lider Premijer lige, na čijoj tabeli prvog i jedanaestog trenutno dijele svega tri boda.

Liverpul je na svom stadionu imao naizgled lakši zadatak protiv Sautemptona, ali su "sveci" spretnom reakcijom Dejana Lovrena posle kornera postigli jedini pogodak na toj utakmici - 0:1.

Čelsi je uoči komšijskog okršaja sa Fulamom bio svjestan mogućnosti da dođe na prvu poziciju i to je i učinio, iako u njegovoj igri nije bilo mnogo toga što bi podiglo na noge publiku na Stamford Bridžu.

Goste je "načeo" Oskar, a konačnih 2:0, poslije kornera i asistencije glavom Džona Terija, postavio je Džon Obi Mikel. Nigerijski "vezista" je u svojoj osmoj sezoni u Čelsiju konačno uspio da pogodi mrežu na meču Premijer lige!

"Važno je bilo da pobijedimo, poslije dva vezana poraza. Moj gol je samo bonus. Naravno da sam srećan, jer baš dugo nisam bio strelac. Saigrači su me često pitali kako to da dajem golove za Nigeriju, ali ne i za Čelsi", rekao je Mikel.

Njemu je za prvi prvenstveni pogodak bilo potrebno da nastupi na 185 utakmica!

U ostalim mečevima, novajlija Hal je slavio u Njukaslu, a Everton u Londonu protiv Vest Hema sa po 3:2, mada su i jedni i drugi gubili na poluvremenu.

Kod Evertona je sa dva gola iz "slobodnjaka" zablistao Lejton Bejns, ljetošnja želja Mančester junajteda, a pobjedu je pet minuta prije kraja donio pozajmljeni napadač Čelsija Romelu Lukaku.

Sanderlend ove sezone ne može da se "sastavi" sa fudbalom, što se vidjelo i protiv Vest Bromviča - 3:0. Italijan Paolo di Kanio lako bi mogao da postane prvi otpušteni menadžer u elitnom rangu.

REZULTATI 5. KOLA:


Čelsi - Fulam 2:0 (0:0)
/Oskar 52, Mikel 84/

Liverpul - Sautempton 0:1 (0:0)
/Lovren 53/

Njukasl - Hal 2:3 (2:1)
/Remi 10, 44 - Brejdi 26, Elmohamadi 48, Aluko 76/

Vest Bromvič - Sanderlend 3:0 (1:0)
/Sesenjon 20, Ridžvel 76, Amalfitano 90+3/

Vest Hem - Everton 2:3 (1:0)
/Morison 31, Noubl 76p - Bejns 62, 83, Lukaku 85/

Norič - Aston Vila0:1 (0:1)
/Kozak 30/

u nedelju:

Arsenal - Stouk 14.30
Kristal Palas - Svonsi 14.30
Kardif - Totenhem 17.00
Mančester siti - Mančester junajted 17.00

TABELA: Čelsi 10, Liverpul 10, Arsenal (-1) 9, Totenhem (-1) 9, Everton 9, Sautempton 8, Mančester s. (-1) 7, Mančester j. (-1) 7, Stouk (-1) 7, Hal 7, Njukasl 7, Aston Vila 6, VBA 5, Vest Hem 5, Kardif (-1) 5, Svonsi (-1) 4, Norič 4, Fulam 4, Kristal Palas (-1) 3, Sanderlend 1.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Sang Tan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC