• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Di umjesto Dija

Italijan Paolo Di Kanio trebalo bi da bude smijenjen u ponedjeljak, a na klupi Sanderlenda zamijeniće ga Italijan Roberto Di Mateo.

 Di umjesto Dija Izvor: MONDO

Ovu vijest u nedjelju najavio je Sky Sports i ona ne bi trebalo da čudi, s obzirom na to da je Sanderlend nekako prošle sezone (zahvaljujući drugima, konkretno pobjeda Arsenala nad Viganom) izborio opstanak sa Di Kaniom, a ove počeo osvajanjem jednog boda od 15 mogućih.

"Crne mačke" doživjele su četiri poraza uz remi u pet kola Premijer lige, drže posljednje mjesto na tabeli i temperamentni Di Kanio (47) neće imati nikakvog razloga da smatra da je smijenjen zbog "baksuza". Volio crne mačke ili ne, rezultata i igre nema, pa će probati dvije godine mlađi Di Mateo, koji i dalje nema klub od kada je početkom prošle sezone smijenjen u Čelsiju i zamijenjen Andreom Viljašom-Boašom.

Di Mateo je sezonu 2011/12 završio trijumfalno, osvajanjem Lige šampiona sa Čelsijem, ali sa predznakom "privremeni" menadžer. Taj predznak ostao mu je i na početku prošle sezone, kada ga je Roman Abramovič smijenio poslije prvog para loših rezultata.

Di Kanio je doveden u Sanderlend posljednjeg dana marta ove godine, kao perspektivni trener Svindon Tauna (2011-13). Mučio se, "ludo" proslavio pobjedu nad Njukaslom u gostima (0:3), nadigrao i Everton (1:0), ali doživio i bruku u meču sa Aston Vilom (1:6), poslije koje je opstanak "visio" sve do pretposljednjeg kola i pobjede Arsenala nad Viganom.

I Sanderlend i Di Kanio su tada "preživjeli", ali izgleda da ova saradnja nije bila suđena da potraje. Bolji od Di Kanija ove sezone bili su Fulam, Kristal Palas, Arsenal i Vest Bromvič Albion.

Di umjesto Dija.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Mike Hewitt/Tony Marshall)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC