• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo postaje filijala Kardifa

Milijarder Vinsent Tan kaže da će njegovim ulaganjem u FK Sarajevo mladi fudbaleri iz BiH dobiti priliku da igraju u najboljim ligama svijeta

 Sarajevo postaje filijala Kardifa Izvor: MONDO

Malezijski milijarder Vinsent Tan koji želi da ulaže u FK Sarajevo izjavio da će to značiti da će najbolji mladi fudbaleri iz BiH dobiti priliku da igraju u Premijer ligi, ali i najboljim ligama svijeta.

Vinsent Tan već je uložio sredstva u Fudbalski klub Sarajevo. Iako ne želi da podijeli sa javnošću o kojoj sumi je riječ, ističe da je to novac za hitne potrebe, a u planu je restrukturiranje starih dugova kako bi se novom finansijskom injekcijom preuzeo sistem upravljanja i kontrole nad klubom.

Malezijski milijarder istakao je u intervjuu za "Dnevni avaz" da je cilj da se prepoznaju i u Sarajevu unaprijede talentovani fudbaleri iz Bosne i Hercegovine, koji bi bili prekomandovani u redove premijerligaša Kardifa, čiji je vlasnik.

"Želimo da igračima Sarajeva damo priliku da igraju u Kardifu, u engleskoj Premijer ligi. Želimo da izgradimo fudbalsku akademiju koja će privući najtalentovaniju djecu iz BiH, da mi obezbjedimo vrhunske uslove za trening i omogućimo im da igraju u najboljim ligama na svijetu. Bosna i Hercegovina je puna talenata i plan je da omogućimo napredak kako bi od toga profitirali i FK Sarajevo i reprezentacija BiH u budućnosti", rekao je Tan i dodao da će prvoligaš iz glavnog grada BiH biti svojevrsni filter do prelaska u Kardif.

"Već smo zaključili sporazum o saradnji dva kluba. Kardif siti će pružiti tehničku podršku Sarajevu u gradnji akademije, kao i stručnu u smislu treniranja mladih igrača. Planiramo da igramo prijateljske utakmice, razmjenjujemo igrače, organizujemo zajedničke trening-kampove", dodao je bogati Malezijac uz opasku da će na "skeneru" biti svi talenti iz regiona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC