• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Derbi na Koševu

Sarajevo će u srijedu (17 h, Arena sport 1) dočekati banjalučki Borac u derbiju devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PREMIJER BiH: Derbi na Koševu   Izvor: MONDO

Tabela je jasno odredila da epitet derbija mora da ponese meč na Koševu obzirom da lider Borac gostuje drugoplasiranom Sarajevu. Međutim, bez obzira na stanje na tabeli, meč u srijedu u 17 časova (Arena sport 1) svakako je veliki derbi bosansko-hercegovačkog fudbala.

"Kada igraju prvi i drugi na tabeli, onda je to derbi. Borac je sigurno prijatno iznenađenje prvenstva, a obzirom na sve rezultate koje je ostvario to više nije slučajnost. U ekipi imaju nekoliko iskusnih i kvalitetnih igrača i na Koševu nemaju šta da izgube obzirom da imaju dva boda prednosti"
, izjavio je trener bordo tima Husref Musemić na konferenciji za štampu.

Prema njegovim riječima, zbog nekoliko kikseva na svom terenu, njegov tim mora u srijedu da osvoji sva tri boda.

"Svaki rezultat osim pobjede za nas je nezgodan, neprijatan, nazovite to kako hoćete. Ukoliko mislimo ostati u vrhu tabele, a Sarajevo uvijek ima te ambicije, onda moramo pobijediti", rekao je šef stučnog štaba Sarajeva, koji sutra neće moći da računa na suspendovanog kapitena Vuleta Trivunovića, Muhameda Džakmića zbog povrede i bolesnog Dušana Jevtića. U tim će se vratiti Ivan Tatomirović, koji je propustio dvije utakmice protiv Mladosti i Veleža.

U Borcu su u utorak istakli da putuju rasterećeni na Koševo i da bi bili zadovoljni neriješenim ishodom koji bi im omogućio ostanak na liderskoj poziciji.

Biće interesantno i na "Kamberovića polju", gdje će se sastati komšije Vitez i Čelik zbog trenera Zeničana Vlade Jagodića, kome se drma klupa iako je dobio povjerenje Upravnog odbora.

Široki Brijeg će poslije trijumfa nad Željezničarom na Pecari (3:2) putovati na noge raspucanom Radniku, koji je u prethodnom meču "očerupao kokoši", pardon "sokolove" iz Istočnog Sarajeva (2:5).

Slavija će tu "bruku" iz prethodnog susreta sa Bijeljincima pokušati da "opere" protiv Zrinjskog u Mostaru što je svakako veoma težak zadatak zbog činjenice da "plemići" imaju možda i najbolji tim u Premijer ligi BiH.

"Fenjeraš" Rudar će s novim trenerom Borisom Gavranom tražiti ključnu pobjedu u namjeri da iziđe iz igračke i rezultatske krize, ali njegov rival mostarski Velež je sve samo ne lagan protivnik.

Posrnulom prvaku BiH, sarajevskom Željezničaru gostuje Leotar i sve osim trijumfa izabranika Hajrudina Đurbuzovića bilo bi ravno čudu obzirom na teško stanje u trebinjskom klubu.

"Protiv Trebinjaca nećemo tražiti ništa, osim pobjede. Ja sam impulsivan i realan čovjek i mogu reći da rezultati ne idu u našu korist i sa te strane nisam optimista, te tražim samo veću odgovornost i htijenje od igrača, da budemo kompaktni i budemo Željezničar kao nekad", rekao je Đurbuzović, dodavši:

"Igrači su svjesni da su došli do zida i u situaciju kakva ne dolikuje klubu kao što je Željezničar. Protiv Leotara nas očekuje teška utakmica i moramo biti maksimalno oprezni."

PAROVI DEVETOG KOLA

Srijeda, 15.30 h

Radnik - Široki Brijeg
Rudar - Velež
Vitez - Čelik
Zvijezda - Mladost
Travnik - Olimpik
Sarajevo - Borac (17 h, Arena sport 1)
Željezničar - Leotar  (18.30 h)
Zrinjski - Slavija (18.30 h)

Tabela: Borac 17, Sarajevo 15, Zrinjski 14, Široki Brijeg 14, Velež 13, Olimpik 12, Slavija 12, Radnik 12, Željezničar 11, Zvijezda 10, Čelik 8, Travnik 7, Vitez 6. Leotar 6, Mladost 8, Rudar 4.

(MONDO, foto: Fksa.info, FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC