• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao "Imperator"

Fatih Terim nije više trener Galatasaraja. Sada je samo selektor Turske.

 Pao "Imperator" Izvor: MONDO

Mjesec dana i koji dan duže je Fatih Terim bio apsolutni "Imperator" turskog fudbala, tako što je paralelno bio i selektor reprezentacije i vodio skupocjeni tim slavnog i popularnog Galatasaraja.

Ipak, problemi su se nagomilali i bilo je logično da će Terim "pući" na jednoj strani, a ispostavilo se da je to bio njegov posao u klubu.

Poslije ponižavajućeg poraza od Reala iz Madrida u Istanbulu, na startu ovogodišnje Lige šampiona (1:6), a potom i prekinutog gradskog derbija sa Bešiktašom pri vođstvu Galate od 2:1, sastala se Uprava žuto-crvenih i odlučila da raskine ugovor sa Terimom, iako je on produžen tek prije par nedelja.

Terim (60) je sa Galatom, ne računajući utakmicu sa Bešiktašom, u prva četiri kola turskog prvenstva zabilježio pobjedu i tri remija, a na sve se nadovezala i blamaža protiv Reala.

U Grupi D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Turska se bori sa Mađarskom i Rumunijom za plasman u baraž, jer je Holandija već ovjerila prvo mjesto. Turci 11. oktobra gostuju Estoniji, a potom dočekuju Holandiju. Trenutno imaju bod manje od Rumunije (14) i isto koliko i Mađarska (13).

U Galati su očigledno procijenili da Terim ne može sa uspjehom da priprema ove dve utakmice i "vadi" klub iz krize igre i rezultata.

Terimu, svakako najpoznatijem turskom fudbalskom radniku, ovo je treći mandat na mjestu selektora Turske (1993-96, 2005-09, 2013-?), isto kao i treći mandat na klupi Galatasaraja (1996-2000, 2002-04, 2011-2013).

Inače, Terim je treći put preuzeo reprezentaciju nedavno, 22. avgusta, nakon što je Abdulah Avči doživio nekoliko neuspjeha na putu ka Brazilu.

Eto, uspio je da radi dva posla 32 dana.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC