• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Igraju LŠ, a prepali se Barse

Real Sosijedad nije ličio na tim koji igra Ligu šampiona. Barselona ih je ponizila. Na kraju se Mesi i naljutio na trenera.

 PRIMERA: Igraju LŠ, a prepali se Barse Izvor: MONDO

Uz nevjerovatnih 93 odsto uspješnosti prilikom pasa, ekipa Barselone deklasirala je učesnika Lige šampiona Real Sosijedad pred 70.000 navijača na Kamp Nou i poručila:

"Nećemo odustati od tika-take ni sa Herardom 'Tata' Martinom!"

Kome smeta, može da promijeni kanal!

U utakmici 6. kola Primere igrala su dva učesnika Lige šampiona, ali je već poslije 23 minuta sve bilo riješeno: Barselona - Real Sosijedad 4:1 (3:0).

Strijelci Nejmar u 5, Lionel Mesi u 8, Serhio Buskets u 23. i Mark Bartra u 77. minutu za Barselonu, a Alberto De La Belja u 64. za tim iz San Sebastijana.

Bio je to šesti put da Barselona La Ligu otvara sa šest uzastopnih pobjeda (1929/30, 1990/91, 1997/98, 2009/10 i 2012/13), a ove godine potvrđuju da je "Tata" Martino uspio da ponovi rezultate dvojice svojih prethodnika Tita Viljanove i Pepa Gvardiole.

MESI GLAVOM... RIJETKOST
Na asistenciju Nejmara u 8. minutu, Mesi je gol postigao glavom što je priličan raritet. Od 222 ligaška gola u dresu Barselone, Argentinac je 183 postigao lijevom, 31 desnom, sedam glavom i jedan rukom. Glavom, Mesi nije tresao mrežu od 22. januara 2012. godine i utakmice u Malagi kada je takođe bilo 4:1 za Barselonu.

I Viljanova i Gvardiola osvajali su titule kada su ovako počinjali sezonu.

Šta se događalo na stadionu u duelu prvog i četvrtog iz prošle sezone? Pa, Barsa je sabila Baskijce u 16 metara u prvom poluvremenu, igrala se kao na treningu i onda pomalo spustila gas u nastavku, što je otvorilo prostor gostima prvo da dišu, a onda i da odigraju nešto.

Kada je majstorski preševao sve žive i u 77. minutu asistirao rezervisti Bartri za svoj prvenac u dresu Barselone, ujedno i posljednji gol na meču, Mesi je bio zamijenjen, pa se i malo naljutio na trenera Martina. Ovo je čak drugi put u šest kola da Martino mijenja rovitog Mesija, što je više nego u prethodne TRI sezone kod Viljanove i Gvardiole!

No, hladnokrvno, Martino je nastavio da radi ono što je najavljivao, jer je i u predsezoni bilo jasno da se Mesi nije baš najsjajnije oporavio od povrede butnog mišića noge koju je zadobio prošlog aprila u duelu Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom.

Ljutio se ili ne, Mesi je meč napustio sa golom i asistencijom. On je svaki put tresao mrežu Sosijedada od kada se ovaj tim 2010. godine vratio u Primeru, a 1991. godina ostaće do daljeg posljednja u kojoj je tim sa "Anoete" pobijedio na "Kamp Nou".

Sosijedad je, štaviše, doživio 16. uzastopni poraz od Barselone u gostima, a više od toga goste bi trebalo da boli način na koji su izašli na teren i primili dva gola za osam minuta (Nejmar u 5. dao prvenac u Primeri, a potom tri minuta kasnije upisao četvrtu asistenciju). Sosijedad je imao samo dva poraza u posljednjih 25 ligaških mečeva, ali se jednostavno bez borbe predao na najvećem španskom stadionu.

Pogledajte samo jednu od akcija koja živopisno govori o igri Barselone i Sosijedada u prvom poluvremenu...

REZULTATI 6. KOLA:

Barselona - Real Sosijedad 4:1 (3:0)
/Nejmar 5, Mesi 8, Buskets 23, Bartra 77 - De La Belja 64/

Levante - Valjadolid 1:1 (1:1)
/Baba 36 - Guera 42/

Atletiko Madrid - Osasuna 2:1 (2:1)
/Kosta 18, 25 - Rijera 42/

Malaga - Almerija 2:0 (0:0)
/Tisone 68, Portiljo 90+1/

U srijedu:

Granada - Valensija (20.00)
Sevilja - Rajo Valjekano
Elče - Real Madrid (22.00)

U četvrtak:

Atletik Bilbao - Betis (20.00)
Hetafe - Selta Vigo (22.00)
Viljareal - Espanjol

TABELA: Barselona (+1) 18, Atletiko Madrid 15, Real Madrid 13, Viljareal 11, Espanjol 11, Atletik Bilbao 9, Levante (+1) 7, Selta 6m Valensija 6, Sosijedad (+1) 6, Malaga 5, Betis 5, Granada 5, Valjadolid (+1) 5, Hetafe 4, Almerija 3, Elče 3, Osasuna 3, Rajo Valjekano 3, Sevilja 2.

(MONDO/ Foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC