• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija "pukla" 7:2 od Rumunije

Futsal reprezentacija Srbije doživjela je debakl u revanš meču baraža za EURO 2014. Trebala joj je minimalna pobjeda nad Rumunima, a izgubila je 7:2.

 Srbija "pukla" 7:2 od Rumunije Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije u malom fudbalu poražena je u utorak u Beogradu rezultatom 2:7 (0:2) od Rumunije u revanš utakmici baraža za Evropsko prvenstvo 2014. godine u Belgiji, pa su tako "orlovi" ostali bez plasmana na kontinentalno prvenstvo.

Golove za Srbiju postigli su Slobodan Janjić i Slobodan Rajčević, dok je četvorostruki strijelac za Rumuniju bio Marijan Sotarka, a tri gola postigao je Florin Matei.

Srbija je prije nedjelju dana u gostima poražena od Rumunije sa 1:2, pa im je tako u revanšu bila potrebna minimalna pobjeda za plasman na EP.

"Orlovi" su beogradskoj hali Šumice pred 1.500 navijača u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrali rivala, ali nisu uspjeli da dođu do gola pošto je na golu Rumunije bio odličan Vlad Janku, koji je u par navrata odlično intervenisao.

U drugom dijelu utakmice izabranici Ace Kovačevića pokušali su da sustignu prednost Rumunije iz prvog dijela meča, ali gosti su sjajnom igrom u odbrani u potpunosti zaustavili inicijativu Srbije.

Poslije debakla, selektor je rekao da Srbija nije imala sreće:

"Rumuni su zasluženo slavili. Pokazali su veću želju i kaznili nas za načinjene greške i propuštene šanse. Mojim igračima je nekoliko puta večeras nedostajalo sreće u trenucima kada se lomio rezultat, ali i njihov golman je bio na visini zadatka", rekao je Kovačević novinarima poslije utakmice.

Kovačević je rekao da mu je žao što "orlovi" nisu izborili plasman na kontinentalno prvenstvo, kao i da je futsal u Srbiji u stagnaciji tokom posljednjih nekoliko godina.

"Mali fudbal u Srbiji je u posljednjih nekoliko godina u stagnaciji. Mi sada imamo samo jedan ozbiljan klub (Ekonomac) i do sada smo bili na krilima njihovim krilima, kao i Marba, koji se ugasio. Ostaje nada da će napraviti dobru bazu do EP 2016. godine koje se igra kod nas", kazao je Kovačević.

Selektor reprezentacije Rumunije Nelu Stančea ocijenio je da njegova ekipa načinila "veliku pobjedu nad svojim prijateljima" i rekao da su trijumfovali zbog manje načinjenih grešaka.

"Bila je ovo teška utakmica, igrali smo protiv mnogo dobrog tima. Napravili smo manje grešaka od Srbije i zato smo slavili. Naš golman je imao odličan dan, igrali smo hrabro i prijateljski, moji igrači su pomagali jedan drugom", rekao je Stančea.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC