• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Živković je zamjena za Mitra

Predsjednik Partizana Dragan Đurić branio dobro poznati stav da klub mora da prodaje najbolje igrače, jer od toga živi.

 Đurić: Živković je zamjena za Mitra Izvor: MONDO

U rijetkom pojavljivanju u jednom televizijskoj emisiji, predsjednik Partizana Dragan Đurić, branio je dobro poznati stav da višestruki uzastopni šampion, ali i drugi klubovi u Srbiji, mora da prodaje igrače da bi opstao.

Najavio je razgovor sa Brazilcem sa srpskim pasošem Kleom oko mogućeg ponovnog angažovanja, demantovao je da je supertalentovani Danilo Pantić potpisao ugovor sa Čelsijem, kao i da vjeruje da će razaćene frakcije Grobara ponovo navijati zajedno. Takođe, dotakao se i aktuelne teme - rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije.

Đurić se poslije pet godina pojavio u jednoj televizijskoj emisiji u živom programu. Došao je na Televiziju KCN kod Dejana Anđusa i pričao je o raznim fudbalskim temama.

Predsjednik Partizana je u nekoliko navrata bio kontradiktoran, odnosno protivriječio je sam sebi. Priznao je da je ovog ljeta urađen "najlošiji prelazni rok" otkako je on u klubu, ali je potom istakao da se sve "radi planski", kada je riječ o prodaji i kupovini igrača.

A potom je rekao i da postoji zamjena za Mitrovića, a to je Andrija Žiković!? Da bi potom rekao da Mitrovića nisu htjeli da prodaju, ali su morali da popuste pod pritiskom njegovih roditelja, koji žive siromašno.

Inače, za loše odrađen prelazni rok, kako kaže, nema pojedinačne odgovornosti: "Svi smo krivi, a na to je uticao splet okolnosti".


Đurić kaže da ne vidi opoziciju u klubu, jer svi rade kao porodica, kako tvrdi, ali i da osjeća pakost i zavist, pa i mržnju od pojedinih struja oko kluba.

"Ja sve poštujem, i one koji su ranije vodili klub i nikada protiv njih nisam, niti ću reći bilo šta, ali sve ove titule i rezultate niko normalan ne može da mi ospori i oduzme", rekao je Đurić.

Partizan, kaže, mora da popunjava budžet prije svega prodajom igrača. Tako je bilo i ovog ljeta, kada su prodati štoper Ivan Ivanov i najbolji napadač Aleksandar Mitrović. Mada, dodao je, klub nije htio da ih proda, ali...

"Mitrovićevi roditelji su siromašni i oni su pregovarali i dogovorili se sa Anderlehtom. Mi nismo htjeli da ga prodamo, ali oni su u tome vidjeli spas. Naša ideja je bila da uradimo isto ono što smo i sa Lazarom Markovićem - prodali smo ga, a on je ostao još godinu dana u klubu i od tih para smo živjeli. Nismo uspjeli", rekao je Đurić i dodao:

"Eh, da mi imamo dotacije od grada i države, kao što ih ima zagrebački Dinamo ili bar pola od toga, pa nikog ne bismo prodavali".

Đurić je potom dodao i ovo: "Mitrović je prodat i iz tih sredstava namireni su igrači, stručni štab i navijači...". Da li je to bio lapsus prvog čovjeka Partizana kada je pomenuo da su i navijači "namireni" ili su zaista i oni dobili dio kolača?


On je istakao da je Partizan i dalje najorganizovaniji klub u Srbiji.

"Promijenio sam stil života, ali ne žalim jer je osvojeno šest titula. Narušio sam privatnost, ali ponavljam ne žalim zbog toga. Onaj ko vodi Partizan mora najmanje dnevno da provodi tri do četiri sata na stadionu. U suprotnom ne možete da funkcionišete", kaže Đurić.

O sadašnjoj upravi Crvene zvezde govorio je u pozitivnom tonu. "Oni su došli u teškom finansijskom trenutku, bore se kao lavovi. To su sve korektni ljudi sa kojima može da se razgovara, za razliku od onih koji su bili prije. Sa njima smo bili u ratu. I sva ta saopštenja... to je sve pogrešno i ne treba toga da bude", kaže Đurić, koji je još jednom negirao da je nedavno u jednom restoranu kovao plan za smjenjivanje predsjednika FSS Tomislava Karadžića zajedno sa ljudima iz Zvezde.

"U Partizanu ne odlučuje Dragan Đurić, već postoje organi upravljanja. To su sve budalaštine i meni je baš smiješno. Što se tiče Toleta i Zorana Lakovića, oni su uradili mnogo dobrih stvari za srpski fudbal i sve to treba dobro analizirati. Partizan će, ako i kad bude trebalo, donijeti stav na organima kluba. Ja još nisam vidio da je karadžić podnio ostavku, niti sam sa njim o tome pričao", rekao je Đurić.


Na pitanje jednog gledaoca zašto su "istrošene" i otjerane iz kluba legende, poput Nenada Bjekovića, Ivana Tomića, Gordana Petrića, Mladena Krstajića, Aleksandra Stanojevića, Đurić je odgovorio da nisu "potrošeni", već su radom u Partizanu stekli iskustvo, a sa pojedinima od njih je i dalje u dobrim odnosima.

Drugog gledaoca je zanimalo koliko ima istine u tome da će se Kleo vratiti u Partizan?

"Klea smo u Partizan doveli Ivan Tomić i ja za male pare. Jedini stranac koji je sebe dao Partizanu. Sa Kleom ćemo razgovarati i ako bude u formi dovešćemo ga. Isto važi i za Princa Tejga. Zavisiće od toga u kakvom budu stanju", rekao je Đurić.

Na konstataciju trećeg gledaoca da je supertalentovani Danilo Pantić već potpisao ugovor sa Čelsijem, Đurić se iznenadio i odgovorio:

"To nije tačno. On ima ugovor sa Partizanom do 2015.".

Dodao je i da je Partizan mogao kao Crvena zvezda ovog ljeta da dovede gomilu igrača, neki od njih i jesu nuđeni crno-bijelima (imena nije spominjao), ali u Partizanu ih nisu htjeli, već da su se odlučili za svoju djecu iz Teleoptika. A protivnik Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, bugarski Ludogorec, prema riječima Đurića, nudio je Partizanu veliki novac za dvojicu igrača, ali Partizan nije želio da ih pusti.

U Partizanu je jedan od gorućih problema i rat zavađenih Grobara - Alkatraza i Zabranjenih.

Đurić tvrdi da je imao kontakte sa predstavnicima obje grupe i da vjeruje da to "ide u dobrom pravcu".

"Došle su nove vođe, časniji momci koji više vole Partizan. Oni dolaze kada je snijeg i kiša i imaju pravo da prozivaju. Razgovaramo sa obje frakcije. Mirenje je kompleksno i radimo na tome. Ubistvo je poremetilo cijelu priču, ali ide to dosta dobro".

A na pitanje dokle misli da ostane u Partizanu, odgovorio je: "То је sаmo stvar nas dokle ćemo biti na čelu kluba".


(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC