• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Od 2014. bez nasilja na stadionima

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da su preuzete mjere u sprečavanju nasilja na sportskim manifestacijama počele da daju rezultate.

 FSS: Od 2014. bez nasilja na stadionima Izvor: MONDO

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije izjavili su da plan o sprečavanju nasilja na sportskim terenima daje rezultate i da će već u 2014. sve biti na sjajnom nivou.

"Napravili smo dokument, planski okvir i sad je potrebno da ga razrađujemo. Mislim da će drugi dio naše saradnje sa predstavnicima Tink-tenk grupe, stručnjacima za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim utakmicama, biti još bolji. Sljedeće godine ćemo konačno dovesti stvari u red i sportske događaje gledati na miru", rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković na konferenciji za medije o bezbjednosti i sigurnosti na sportskim događajima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

On je naglasio da FSS ima odličnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

"Imamo fantastičnu saradnju sa MUP Srbije, što je moglo da se vidi tokom organizacije utakmice najvećeg rizika u Evropi posljednjih godina između reprezentacija Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2014. Bez njih ne bismo uspjeli u tome", poručio je Laković.

Glavni policijski savjetnik Zoran Alimpić rekao je da je cilj posjete Tink-tenk grupe eksperata prenošenje pozitivnih iskustava i dobre prakse u sprečavanju nasilja na sportskim objektima relavantnim predstavnicima u Srbiji i pružanje podrške u radu.

"Panevropski Tink-tenk sačinjen je od stručnjaka za bezbjednost iz zemalja Evropske unije, cilj je što efikasnija borbe protiv nasilja na sportskim manifestacijama i to je savjetodavno tijelo UEFA u pogledu davanja instrukcija. Ovaj problem zahtijeva uključivanje svih dijelova društva, pa će u cilju jačanja naših kapaciteta biti realizovana obuka naših policijskih službenika", rekao je Alimpić.

On je dodao da Akcioni plan koji je Vlada Srbije usvojila u julu ove godine predviđa da svi subjekti ostvare saradnju na međunarodnom nivou u cilju prevencije i sprečavanja nasilja na sportskim priredbama.

Predsjedavajući Panevropske Tink-tenk grupe stručnjaka za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim utakmicama David Bohan istakao je da je ta organizacija spremna da pomogne Srbiji, ali i da svaka država mora sama da pronađe model u borbi sa huliganima.

"Rad koji mi obavljamo usmjeren je na cijelu Evropu, tu mislim na sva iskustva koja se mogu naći širom kontinenta. Svaka država mora da razvije sopstveni model. Dolazim svjestan činjenice da izazovi sa kojima ćete se suočavati nisu laki i da može doći do greške. Ne želimo da pravite iste greške, zbog kojih smo u Velikoj Britaniji imali velike tragedije", poručio je Bohan.

MUP Srbije i FSS u martu prošle godine potpisali su Memorandum o saradnji radi povećanja bezbjednosti i sprečavanja nasilja na sportskim priredbama, a sve u saradnji sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA). Saradnja sa Tink-tenk grupom, kao i obuka srpskih policijskih službenika, dio je tog projekta, koji se realizuje uz podršku Evropske unije.

(Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC