• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deki 11. oktobra pretiče Savu

Dejan Stanković, potvrđeno je iz FSS, odigraće oproštajnu utakmicu u dresu reprezentacije 11. oktobra protiv Japana i tako postati rekorder.

 Deki 11. oktobra pretiče Savu Izvor: MONDO

Dejan Stanković povukao se iz reprezentacije Srbije prije nepune dvije godine, na kraju neuspješnih kvalifikacija za EURO 2012 u Ukrajini i Poljskoj.

Uradio je to poslije 102 utakmice u reprezentacijacima SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i samostalne Srbije, čime se izjednačio po broju nastupa u dresu sa državnim grbom sa Savom Miloševićem.

Ipak, od 11. oktobra, Stanković će biti usamljeni rekorder, jer će posljednju, 103. utakmicu za Srbiju, odigrati protiv Japana, u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe".

Naš gost od prije nekoliko nedelja nagovijestio je i oproštaj od reprezentacije i oproštaj od Crvene zvezde koji će najvjerovatnije organizovati u Beogradu na kraju takmičarske sezone 2012/13, a uoči početka priprema reprezentacija učesnica Mundijala u Brazilu.

"Moram malo da smršam i pripremim se", našalio se Deki tada na svoj račun, podsjećajući da i nije previše trenirao od kada je ljetos odlučio da završi profi karijeru i raskine ugovor sa Interom.

Svježi penzioner vratio se treninzima i dijeti, pa će do 11. oktobra biti spreman da prvi put istrči na teren u dresu reprezentacije Srbije od kada je kormilo tima preuzeo njegov bivši saigrač, prijatelj i kum Siniša Mihajlović.

"Dejan Stanković, dugogodišnji reprezentativac i kapiten nacionalnog tima naše zemlje, odigraće protiv Japana 11. oktobra 2013. godine u Novom Sadu svoj oproštajni meč u dresu reprezentacije Srbije. Time će Stanković postati rekorder po broju odigranih utakmica u istoriji za reprezentaciju naše zemlje, jer će mu to biti 103. meč u najdražem dresu", saopštio je FSS na svom portaku i dodao:

"U ovom trenutku, Savo Milošević i Dejan Stanković imaju odigrane po 102 utakmice za reprezentaciju. Milošević je svoju 102. utakmicu odigrao protiv Bugarske 19. novembra 2008. godine u Beogradu, a Stanković ga je sustigao 11. oktobra 2011. godine u Mariboru protiv Slovenije. Ispostaviće se da će tačno dvije godine kasnije - 11. oktobra 2013, zauzeti prvo mjesto na vječnoj listi".

Dejan Stanković, nekadašnji igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera, debitovao je u dresu reprezentacije tadašnje SR Jugoslavije na prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje u Beogradu 22. aprila 1998. Tom prilikom je postigao dva gola, a u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri 15 puta se upisivao u strijelce. Zanimljivo je da je prvu i da će rekordnu, oproštajnu utakmicu odigrati protiv azijske selekcije - Južne Koreje i Japana.

U međuvremenu, Stanković je mjesto u istoriji zauzeo i kao jedini igrač Srbije koji je učestvovao na tri svjetska prvenstva - 1998. u Francuskoj, 2006. u Njemačkoj i 2010. u Južnoj Africi. Pored toga, bio je učesnik i Prvenstva Evrope 2000. u Belgiji i Holandiji.

Fudbalski savez Srbije i selektor "A" reprezentacije Siniša Mihajlović su odlučili da predstojeću značajnu prijateljsku utakmicu protiv Japana, koja će na Stadionu "Karađorđe" biti odigrana 11. oktobra sa početkom u 17.30 sati, iskoriste i za ukazivanje dužnog poštovanja ka dugogodišnjem kapitenu i jednom od simbola reprezentacije.

FS Srbije će narednih dana obavijestiti javnost o svečanosti koja će tom prilikom biti upriličena na novosadskom stadionu.

Protivnik selekcije Srbije biće jedna od najboljih azijskih reprezentacija, koja je pod vođstvom selektora Alberta Zakeronija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. U posljednjem prijateljskom odmjeravanju snaga, 7. aprila 2010. u Osaki, Srbija je pobijedila Japan rezultatom 3:0.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC