• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandžukić i Levandovski - tandem ili razlaz?

Levandovski dolazi u Bajern. Šta to znači za Mandžukića? On želi da završi karijeru u Minhenu, ali...

 Mandžukić i Levandovski - tandem ili razlaz? Izvor: MONDO

Od prošlog proljeća šapuće se o tome da Bajern Minhen i zvijezda Borusije Dortmund Robert Levandovski imaju džentlmenski sporazum prema kojem će Poljak preći iz jednog u drugi klub na kraju sezone 2013/14.

To je, sada je već sasvim jasno, gotova stvar nakon što je Levandovski poljskim medijima priznao da će na zimu, šest mjeseci prije isteka svog ugovora s Dortmundom, potpisati predugovor sa Bajernom, a to prema Bosmanovom pravilu znači da će i zvanično ostvariti transfer u danu kada mu istekne ugovor sa sadašnjim klubom (jun 2014).

Na stranu da li je Dortmund pogriješio kada ga je ljetos na silu zadržao u klubu, da li je Jirgen Klop za Levandovskog mogao da uzme i cijelih 40 miliona evra i potom taj novac potroši na neku novu zvijezdu u napadu... Poljak ide u Minhen i tu nema zbora.

Da li dolazak Levandovskog znači i rastanak sa Mariom Mandžukićem ?

Temperamentni Hrvat je prošlog ljeta na iznenađenje mnogih došao iz Volfsburga u Bajern i odmah istisnuo iz startne postave reprezentativca Njemačke Marija Gomeza, koji je ovog ljeta čak morao sreću da potraži u Fiorentini. Da li se slična sudbina sada sprema i Mandžukiću?

Povezano sa izjavom Levandovskog ili ne, Mandžukić je u srijedu rekao:

"Ako se ja budem pitao, završio bih karijeru u Bajernu. Mi smo porodica i to je naša najveća snaga. Veoma sam srećan što sam dio kluba", rekao je Mandžukić za "Gazetu delo sport".
ŠTA KAŽU BROJKE

Mandžukić je prošle i početkom ove sezone stigao do sljedećih brojki u Bajernu: 27 golova, četiri asistencije na 50 utakmica u crvenom dresu, u Bundesligi, Ligi šampiona, Kupu Njemačke, njemačkom i evropskom Superkupu.

Levandovski je u sezonama 2012/13 i 2013/14 zabilježio 11 asistencija i postigao 41 gol na 59 utakmica u Bundesligi, Ligi šampiona, Kupu i Superkupu Njemačke.

Mandžukić veruje da Bajern može da odbrani naslov prvaka Evrope.

"Još jači smo nego prošle sezone. Veoma smo fokusirani i imamo sjajnog trenera. Želimo sve da pobijedimo i da uđemo u istoriju kao prva ekipa koja je odbranila trofej Lige šampiona", zaključio je Mandžukić.

Kada se pogleda Bajernom "roster", Pep Gvardiola pored Mandžukića ima samo još jednog klasičnog napadača, vremešnog Klaudija Pizara i mladog i malo poznatog Patrika Vihrauha. S te strane, ima mjesta i za Mandžukića i za Levandovskog.

Ali, problem se pojavljuje u Gvardiolinom sistemu igre koji se gotovo nikada nije zasnivao na dvojici klasičnih napadača, što svjedoči "armija" fudbalskih majstora koji su prije svega ofanzivni vezisti, polušpicevi, krila, plejmejkeri... Kako u tim staviti i Mandžukića i Levandovskog i potom pronaći mjesta za Tomasa Milera, Arjena Robena, Franka Riberija, Marija Gecea, Tijaga Alkantaru i ostale?

Uprkos Mandžukićevoj (27) želji da završi karijeru u najvećem njemačkom klubu, svi su izgledi da će mu biti preporučeno da potraži novu sredinu kada u klub dođe dvije godine mlađi Poljak.

Uz to da je dvije godine mlađi, Levandovski je i skuplji na tržištu igrača (39 naspram 23 miliona evra), a i dolazi u klub bez obeštećenja, a šta je džabe i Bogu je drago.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC