• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Het-trik Hodžića

Het-trikom Hodžića Željezničar savladao Leotar na Grbavici,prva pobjeda Rudara iz Prijedora.

 PLBIH: Het-trik Hodžića Izvor: MONDO

Lijepo vrijeme izgleda je pozitivno uticalo na fudbalere pa su strelci u Premijer ligi BiH bili prilično raspoloženi u srijedu.

Na svim utakmicama 9. kola Premijer lige BiH igranim u srijedu postignuto je bar po dva gola, osim na derbiju kola između Sarajeva i Borca koji je prekinut pri rezultatu 0:0 poslije upada navijača Sarajeva na teren.

FSBiH donijeće u narednim danima odluku da li će se meč ponovotiti ili će neka od ekipa dobiti ovu utakmicu službenim rezultatom.

Na Koševu nije bilo golova, ali jeste na Grbavici gdje ej Željezničar het-trikom Hodžića pobijedio Leotar 4:1, iako su gosti prvi zatresli mrežu.

Bilo je to u 10. minutu preko Milovića, ali smao dve minute kasnije Hodžić je izjednačio, a onda deset minuta kasnije i potpuno preokrenuo rezultat - 2:1.

U finišu prvog dijela meč je odlučen kada su plavi sa dva nova pogotka potpuno deklasirali goste i riješili pitanje pobjdnika, a Hodžić je uspio i da upiše het-trik.

“Fenjeraš” Rudar slavio je u Prjedoru rezultatom 2:1 protiv Veleža, a prvi gol postignut je poslije 12 minuta igre kada je pogodio Mladenović.

Uspio je Velež pred kraj da izjednači na 2:1 preko Kodre u 75. Minutu, ali šest minuta kasnije Mikić pogotkom donosi Rudaru tri boda kojima se “odlijepio” sa samog dna tabele.

Pobjedu kod kuće 2:1 ostvarila je i Zvijezda Gradačac protiv novajlije u ligi Mladosti iz Velike Obarske, a u ostalim mečevima nije bilo pobjednika.

Uzbudljivo je bilo u Travniku gdje su “veziri” vodili 2:1 protiv Olimpika ali su ispustili pobjedu u sudijskoj nadoknadi kada je rezervista gostiju Stubičan izjednačio na 2:2.

Čelik je još jednom razočarao svoje navijače odigravši 1:1 sa Vitezom, a četa Vlade Jagodića čak je i imala sreće jer su do boda stigli takođe u sudijskoj nadoknadi. Mešanović je pogodio i spasio svoj tim poraza, ali pitanje je da li je spasio i Jagodića kojem se žestoko drma klupa.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Rudar Prijedor - Velež 2:1
Zvijezda - Mladost 2:1
Travnik - Olimpic 2:2
Vitez - Čelik 1:1
Radnik - Široki Brijeg 1:1

Sarajevo - Borac 0:0 (prekid)

Željezničar - Leotar 4:1
Zrinjski - Slavija 2:0

Tabela: Borac (-1) 17, Zrinjski 17, Sarajevo (-1) 15, Široki B. 15, Željezničar 14,Velež 13, Olimpic 13, Radnik 13, Slavija 12, Zvijezda 12, Čelik 9, Mladost 8, Travnik 8, Vitez 7, Rudar 7,Leotar  6

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC