• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Horde zla" prekinule derbi (VIDEO)

Derbi između Sarajeva i Borca na Koševu prekinut poslije utrčavanja domaćih navijača sa bakljama na teren. Pogledajte VIDEO.

 "Horde zla" prekinule derbi (VIDEO) Izvor: MONDO

Taman kada se „zakuvalo“ na terenu Koševa, kada su krenula da se redaju prilike pred jednim i drugim golom prekid na meču Sarajevo – Borac pri rezultatu 0:0.

Nekoliko navijača Sarajeva poslije bakljade koju su priredili na sjevernoj tribini utrčalo je na teren pa je derbi 9. kola Premijer lige BiH prekinut.

Huligani su krenuli preko terena ka suprotnoj tribini gdje se nalaze navijači Borca i uspjeli čak baciti jednu baklju ka njima.

Pogledajte VIDEO - upad navijača Sarajeva u teren

Većina igrača Borca odmah je otišla u svlačionicu, a brzo je reagovala i policija koja je prema navodima komentatora TV Arenasport uhapsila nekoliko navijača.

„Specijalci“ se nisu libili da upotrebe silu prema navijačima koje su uspjeli da stignu i uhvate na terenu, a sve je izgledalo i pomalo brutalno.

Poslije sastanka "kriznog štaba" koji su činili sudije utakmice, delegat, predstavnici klubova, te predstavnici bezbjednosne službe i policije odlučeno je da meč neće biti nastavljen,  a prema saznanjima MONDA predstavnici Borca tokom sastanka zauzeli su stav da ne žele da nastave meč u ovakvim okolnostima.

Fudbalski savez BiH donijeće odluku da li će se igrati nova ili će biti registrovana službenim rezultatom za Borac, ali sigurno je da neće biti registrovana rezultatom 0:0 koji je stajao na semaforu u trenutku prekida.

Prema propozicijama FSBiH prekinuta utakmica može biti registrovana onim rezultatom u trenutku prekida u slučaju da je proteklo najmanje 72. minute, a derbi na Koševu prekinut je u 70. minutu.

Fudbalski klub Sarajevo sigurno očekuje žestoka kazna kako zbog upada navijača na teren, tako i zbog bakljade koja je prethodila tome.

Prije prekida nije bilo golova, ali publika je vidjela nekoliko dobrih prilika na obje strane, pogotovo u drugom poluvremenu baš prije prekida.

Na početku utakmice Borac je imao dve dobre prilike preko Žuržinova, koji je krenuo sam pred Bandovića, ali je golman Sarajeva bio brži i otklonio upasnost.

Uslijedila je prilika za domaće preko Tatomirovića koji je ipak šutirao neprecizno glavom.

Žuržinov se našao u centru pažnje sredinom prvog poluvremena kada ga je poslije odličnog driblinga uposlio Stokić ali je Žuržinov sa nekoliko metara tukao preko gola, a neprecizan je kasnije bio i Kovačević na drugoj strani.

U nastavku se borba rasplamsala, posebno pred golom Borca čija je odbrana bila pod pritiskom Sarajlija.Prvo je Travančić sa pet minuta šutirao pored gola Avdukića, a zatim je uslijedilo desetak minuta dominacije Sarajeva koje je stjeralo igrače Borca u šesnaesterac pa su u jednom trenutku fudbaleri Sarajeva imali četiri kornera zaredom.

ipak to nisu krunisali pogotkom, ni poslije pokušaja Tatomirovića, čiji je udarac Žižović izblokirao gotovo na gol liniji, a opasno je šutirao i Komazec poslije jedne odbijene lotpe, ali pored gola.

Imao je i Borac jednu kontru, ali je Bandović intervenisao ispred Stokića i spriječio pogodak. Bio je to ujedno i posljdnji napad na utakmici koja je poslije toga prekinuta.

(MONDO, foto: klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC