• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Jedna zaista rutinska pobjeda Partizana

"Uspavanka" u Humskoj pripala Partizanu, koji je bio bolji od Metalca i rezultatom 2:0 ga eliminisao iz šesnaestine finala Kupa Srbije.

  KUP: Jedna zaista rutinska pobjeda Partizana Izvor: MONDO

Partizan je bez većih problema opravdao ulogu favorita u šesnaestini finala Kupa Srbije i iz daljeg takmičenja eliminisao prvoligaša - Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Do utakmice u Humskoj, a ni na njoj, nije bilo većih iznenađenja u prvoj rundi Kupa. Favoriti su uglavnom prošli (svi osim Rada). Neki lakšim, a neki težim putem...

Tako je bilo i u Beogradu u večernjem terminu, crno-bijeli se pred nekoliko hiljada navijača nisu mučili - stigli su do laganih 2:0 (1:0), a propustili su brojne prilike da trijumf bude ubjedljiviji.

Strijelci za "parni valjak" bili su Beko Fofana u 33. i Nemanja Kojić u 70. minutu. Napadač iz Gane uspeo je da sa 20-ak metara pogodi mrežu, a zanimljivo da je vodećem pogotku prethodila jedina šansa za Metalac, ali ona iz kategorije stopostotnih. Marko Memedović nije uspio u situaciji "jedan na jedan" da savlada Vladimir Stojkovića.

Trener Partizana Vuk Rašović pokušao je da odmori nekoliko igrača pred vrlo važno i teško gostovanje Vojvodini u Novom Sadu (nedelja - 29.09). Saša Ilić i Kojić su priliku dobili u drugih 45 minuta, dok Andrija Živković i Vladimir Volkov nisu ni ulazili u igru.

"Tačno tako, pokušali smo da odmorimo igrače pred meč u Novom Sadu. Zadovoljan sam izdanjem mog tima, postigli smo dva gola i imali još nekoliko odličnih prilika da postignemo još koji pogodak. Cilj smo ispunili. Već od danas okrećemo se meču na Karađorđu", rekao je poslije utakmice Vuk Rašović.

PARTIZAN: Stojković, M. Živković, Petrović, Stanković, Obradović, Brašanac (od 74' S. Marković), Gulan, Jojić, Luka, Grbić (od 57' S. Ilić), Fofana (od 66' Kojić).

METALAC: Đogatović, Kosić (od 86' Mijailović), Kontor, Joksimović, Panić, Brkić (od 67' Ivanović), Mladenović, Ćirković, Lukić, Memedović (od 46' Antelj), Sedlar.

Foto: MN Press

TOK UTAKMICE


II POLUVRIJEME

Imao je Partizan još nekoliko vrlo dobrih prilika do kraja utakmice, ali nije uspio da ih iskoristi.

70. minut - GOOOOOOL, 2:0 za Partizan. Tek što je ušao na teren, Nemanja Kojić se upisao. Petrović je centrirao, a napadač crno-bijelih lijepo glavom reagovao ispred Đogatovića.

65. minut - Velika prilika za Partizan, ali Jojić opet ne uspjeva da zatrese mrežu pored Đogatovića. Na odbijenu loptu nalijeće Luka, gol je prazan, međutim fudbaler Partizana pogađa defanzivca Metalca na gol liniji.

59. minut - Konačno uzbuđenje... Fofana je lepo odigrao u prostor za Jojića, ali vezista crno-bijelih nije iskoristio odličnu šansu.

46. minut - počelo je izmjenom u Metalcu. Memedović je izašao, a na terenu je Antelj.

I POLUVRIJEME

33. minut - GOOOOOL, 1:0 za Partizan. Kazna za promašaj odmah je stigla Metalac. Beko Fofana je dobio loptu na 20-ak metara od gola, namjestio se i pogodio pored ukopanog Đogatovića.

33. minut - Memedović je imao veliku priliku da goste dovede do prednosti. Bio je sam ispred Stojkovića, ali je šutirao pored gola.

20. minut - Metalac kao da posustaje... Grbić je opet pokušao, ovaj put "kiflom" s lijeve strane, nije bio precizan.

18. minut - Stativa! Jojić vrlo dobro tuče glavom poslije centaršuta sa desne strane, ali pogađa okvir gola. I Grbić je nepun minut kasnije imao odličnu priliku, Đogatović je bio na mestu.

15. minut - Metalac ne prelazi centar, a crno-bijeli ne ulaze u kazneni prostor gostiju. Nema prilika... Bilo je nekih opasnih situacija ispred gola Metalca, ali je rezultat i dalje 0:0.

5. minut - Partizan je odmah uzeo loptu, diktira tempo, ali i dalje nema šansi. Crno-bijeli su već izveli četiri kornera.

(MONDO, MNPress)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC