• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dauda: Očekujem još ovakvih golova

"Zadovoljan sam zbog dva pogotka koja sam postigao, i očekujem da ih bude i ubuduće", rekao je Abiola Dauda poslije dva lijepa gola protiv Proletera.

  Dauda: Očekujem još ovakvih golova Izvor: MONDO

Dok se navijači Crvene zvezde pitaju "gdje si bio ovih nekoliko mjeseci", ne može a da im ne bude drago što je u jeku krize igre i rezultata cijelog tima odskočio jedan od najvažnijih u njemu - Abiola Dauda.

Nigerijac je po dolasku u Crvenu zvezdu nagovestio klasu, ali je pao u krizu forme poslije povrede Darka Lazovića sa kojim se sjajno dopunjava, ali i gomilanjem dugova na bankovnom računu.

I... Dok je već počelo da se spekuliše oko toga da bi mogao da izgubi mjesto startera u konkurenciji sa Draganom Mrđom, Ifeanijem Onjilom, Stefanom Mihajlovićem i ostalima, Dauda je postigao dva vanserijska gola u Novom Sadu, protiv drugoligaša Proltera, u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Poslije prikazanog, mogao je da bude samo zadovoljan...

"Bila je ovo veoma teška utakmica. Poslije remija i poraza koje smo doživjeli u dva prvenstvena kola, vidjelo se da nam nije lako u prvih pola sata utakmice. Tek nakon tog perioda, zaigrali smo bolje. Postigli smo pogodak u dobrom trenutku, i taj gol nam je omogućio da na pauzu odemo rasterećeniji i da u drugom poluvremenu pružimo još bolju igru", rekao je Dauda, koji i u narednim utakmicama očekuje bolje i efikasnije partije.

"Zadovoljan sam zbog dva pogotka koja sam postigao, i očekujem da ih bude i ubuduće. Ostaje nam da prespavamo, a od sutra već se okrećemo pripremi narednog meča koji igramo protiv Spartaka u nedjelju", oprezan je Dauda, koji je na neki način sebi dao zadatak pred mečeve koji slijede, jer će u slučaju nove krize forme njegovi golovi protiv Proletera ostati samo hit na YouTube-u.

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović poslije pobjede protiv Proletera rekao je da je ekipa skinula veliki teret sa leđa, ali da se odmah okreće narednoj prvenstvenoj utakmici sa Spartakom.

"Mučili smo se u prvom poluvremenu, bilo je očigledno da je pritisak na igrače bio veliki, međutim, Pečnikov gol u finišu poluvremena skinuo je teret sa leđa igrača, tako da smo u drugom dijelu bili kompaktniji i opušteniji. Tome su doprinijele i izmjene koje sam napravio (ušli Milijaš i Kovačević), a imali smo i Daudu, koji je sa dva prelijepa gola riješio utakmicu", rekao je Stojanović na konferenciji za medije.

On je istakao da je "rotacija" igrača sasvim normalna u ovom dijelu sezone.

"Nedjeljna utakmica protiv Spartaka biuće treća za sedam dana. Što se tiče golmana, dogovor uoči prvenstva bio je da ove prve utakmice u Kupu brani drugi ili treći golman", poručio je slovenački stručnjak.

Trener Proletera Saša Milanović rekao je da je utakmica bila kvalitetna i da je njegova ekipa dobrih 45 minuta parirala crveno-bijelima.

"U početku smo imali tri odlične šanse, koje nažalost nismo iskoristili. U prvom poluvremenu smo prilično dobro parirali, u drugom smo pokušali da jurimo gol zaostatka, ali Zvezda je imala Daudu, koga nismo uspjeli da zaustavimo i koji je direktno bio igrač odluke", istakao je Milanović.

(MONDO, FOTO: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC