• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac: Nije bilo uslova za nastavak meča

Predsjednik Borca Srđan Šuput u izjavi za MONDO kaže da nije bilo uslova za nastavak meča protiv Sarajeva, a dokaz za to su i incidenti nešto kasnije.

 Borac: Nije bilo uslova za nastavak meča Izvor: MONDO

Derbi meč 9. Kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Borca prekinut je u 70. minutu zbog upada navijača Sarajeva sa bakljama na teren, a poslije više od pola časa prekida on nije ni nastavljen.

Predsjednik Borca Srđan Šuput u izjavi za MONDO istakao je da nije bilo moguće nastaviti meč poslije prekida jer nisu postojali bezbjednosni uslovi i demantovao tvrdnje zvaničnika Sarajeva da su se oba kluba složili da se meč nastavi.

„Nije bilo uslova da se nastavi utakmica niti je bilo ko mogao u ime našeg kluba mogao da odluči da nastavi utakmica. Izjave zvaničnika Sarajeva da su se svi složili da postoje uslovi za nastavak utakmice nije tačna. Igrači kao pojedinci nisu ti koji mogu da donesu takvu odluku. I ovo što se dešavalo poslije utakmice van stadiona kada su napadnuti navijači Borca dokaz je da nisu postojali bezbjedni uslovi da se utakmica nastavi“ rekao je Šuput za MONDO.

„Ni direktor kluba ni ja nismo obaviješteni o tom sastanku kriznog štaba i nismo željeli da se nastavi igra i da se igrači vrate na teren jer su navijači koji su upali na teren i dalje bili na stadionu. Ko je nama mogao da garantuje da ponovo neće neko do njih da uleti na teren? Zašto niko nije rekao ispraznićemo stadion pa ćemo onda krenuti“
, rekao je Šuput.

O tome kakva je bezbjedna situacija bila u Sarajevu poslije prekida govore i dešavanja oko stadiona, ističe Šuput, navodeći da nisu bili ugroženi samo navijači Boirca kojima je kamenovan autobus već i sami igrači Borca.

„To što su oni kamenovali autobus sa našim navijačima i to da naši igrači nisu mogli da napuste stadion nego se čekalo da dođe policija jer su se navijači Sarajeva skupili oko stadiona i vikali 'Ubij Srbina' govori o tome da nisu postojali bezbjedni uslovi da se utakmica igra“, istakao je Šuput.

On se osvrnuo i na izjave čelnika Sarajeva o tome kako treba da bude registrovan ovaj meč.

„Mi nismo za to da se utakmice dobijaju za zalenim stolom ali ako ima pravde u Fudbalskom savezu BiH onda je Borac taj koji treba da dobije utakmicu službenim rezultatom“, rekao je Šuput i uputio riječi zahvalnosti igračima „bordo tima“ na korektnom ponašanju.

„Zahvaljujemo se igračima Sarajeva na fer i korektnoj igri, ali osuđujemo vandalizam navijača Sarajeva prema navijačima Borca koji su korektno navijali“.

Pogledajte VIDEO - upad navijača Sarajeva na teren

(G.Arbutina – MONDO, foto: klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC