• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stotka" Grahovcu uvertira pred Slaviju

U taboru Borca nadaju se pobjedi protiv Slavije kojom bi se učrvstili na vrhu tabele. Simbolično obilježen 100. nastup Grahovca u Premijer ligi BiH.

 "Stotka" Grahovcu uvertira pred Slaviju Izvor: MONDO

Poslije nereda na Koševu protiv Sarajeva i registrovanja utakmice službenim rezultatom 3:0 u korist Borca, Banjalučani su nametnuli kao lider na tabeli, a tamo namjeravaju da ostanu i poslije 10. kola Premijer lige BiH  koje je na rasporedu ovog vikenda.

U goste im na Gradski stadion dolazi Slavija, koja je iz Banjaluke često znala da odnese bod ili više od toga, zbog čega je trener Borca Dragan Jović prilično oprezan pred ovaj duel.

"Poslije pozitivnih rezultata atmosfera je na zavidnom nivou. Slavija je odlična ekipa, gledao sam njihove dve posljednje gostujuće utakmcie, ptovi Željezničara i Zrinjskog u kojima su primili samo jedan gol iz igre. Odlični su u kontrama, odlično defanzivno stoje i to će nam predstavljati problem ovdje u Banjaluci. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da ostavarimo pobjedu",
izjavio je Jović.

Šef stručnog štaba Banjalučana ima na raspolaganju sve igrače, a jedino bi mogao ponovo da izostane Raspudić, za koga nije jasno da li je neigranjem na Koševu odradio suspenziju jer nije odigrano 73. minuta utakmice.

Jović se osvrnuo na vrlo uspješan početak sezone poslije kojeg sada mnogi očekuju puno od ove ekipe Borca, iako na početku sezone Banjalučani nisu viđeni na samom vrhu.

"U ovom dosadašnjem periodu svi smo rasli i uprava se konsolidovala, borila se sa dugovima i i servisirala tekuće troškove. Ekipe s kojima smo igrali nisu iskoristili to naše stanje u prethodnom periodu i uspjeli smo da se posložimo u onoj pauzi iako rezultat iz Mostara to ne govori. Što se tiče ambicija, one su iste kao i na početku a to je sredina tabele, meni niko od uprave nije rekao da se nešto promijenilo, ali jasno je da javnost traži više i zbog renoma kluba, ali pozirivna atmosfera neće nas sputati. Pokušaćemo polusezonu završiti na ovom mjestu, ambicije se i ne mogu sad mijenjati, eventualno na polusezoni se može govoriti o tome i mjenjati i igrački kadar ali zasad su ambicije iste",
poručio je Jović.

Vezni fudbaler Borca Srđan Grahovac na konferenciji za novinare na Gradskom stadionu u Banjaluci dobio je aplauze od svih prisutnih, a direktor Borca Stanoje Štrbac uručio mu je dres sa brojem 100 povodom njegove stote utakmice u Opremijer ligi BiH koju je odigrao u srijedu na Koševu.

"Znamo da je Slavija tradicionalno neugodan protivnik u Banjaluci i sigurno je da među nama ima igrača sa posebnim motivom, baš zbog tih nekih stvari koje su se dešavale u prošlosti. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda i tako se zadržati na vrhu"
, poručio je „slavljenik“ Grahovac.

Golman Asmir Avdukić svjestan je da protiv Slavije biti lako, ali je otpimista kada je u pitanju konačni ishod.

„Očekuje nas težak meč ali ako budemo igrali na dosadašnjem nivou nadam se da ćemo ostvariti pobjedu za ostanak na čelu tabele. Slavija jeste neugodan protivnik ali mislim da bismo trebali dobiti ovaj meč i osvojiti sva tri boda“, rekao je Avdukić.

Bez Tonija Markića do zime?

Borac je u četvrtak potpisao defanzivca Tonija Markića, bivšeg člana Olimpica, Zrinjskog i Širokog koji je jedno kraće vrijeem bio i član Borca, ali je upitno da li će on imati pravo nastupa u ovoj polusezoni.

"Njemu je istekla amaterska licenca i iako je imao ispisnicu i sve papire pitnaje je da li ćemo ga moći registrovati. Odgovor iz FSBiH trebali bismo dobiti u toku dana", rekao je direktor Borca Stanoje Štrbac.

Utakmica između Borca i Slavije igra se u subotu od 19.00 na Gradskom stadionu u Banjaluci uz direktan TV prenos na Arenasport 1 BiH.

(G.A – MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC