• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Remi na Pecari po mjeri Borca

Hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog završen rezultatom 1:1, kojem se najviše raduju pristalice banjalučkog kluba.

 PL BiH: Remi na Pecari po mjeri Borca Izvor: MONDO

Derbi Hercegovine okončan je podjelom bodova iako su oba tima imala svoje šanse da osvoje sva tri, ali je remi možda i najrealniji ishod po svemu viđenom na Pecari.

Ovakvom raspletu u posljednjem meču 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine najviše se raduju navijači Borca, pošto banjalučki klub bježi drugoplasiranom Sarajevu, a sada i Zrinjskom ogromnih PET BODOVA.

Sijevale su šanse ispred oba gola u prvom dijelu iako je domaćin bio nešto bolji. Goran Zakarić je pogodio stativu, a promašivao je i Brazilac Vagner.

Ipak, iskupio se u 54. minutu kada je doveo Široki Brijeg u vođstvo. Dino Ćorić je s desne strane fantastično centrirao, Vagner ispred golmana Ratka Dujkovića došao do lopte, a onda iskosa s desne strane loptu poslao u praznu mrežu - 1:0.

Bod "plemićima" donio je Milan Muminović evrogolom u 72. minutu. Sa 30 metara je odapeo projektil koji je odsjeo u mreži Luke Bilobrka - 1:1.

U finišu je takođe bilo mnogo prilika - u 82. minutu Krešimir Kordić je sa metar od gola šutirao iznad prečke, a tri minuta kasnije se Dalibor Šilić našao u stoposotnoj šansi, prebacio Dujkovića, ali je iz prazne mreže loptu izvadio Zoran Brković.

SARAJEVO MOŽE BEZ NAVIJAČA

Na nedjeljnoj utakmici 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu nije bilo navijača zbog kazne Fudbalskog saveza BiH, ali zato je viđena dobra igra i čak pet golova.

Izabranici Husrefa Musemića savladali su prijedorski Rudar sa 3:2 (2:1), ali mnogo teže od očekivanog.


Imali su domaći sigurno vođstvo više nego zasluženo, a onda su ga ozbiljno ugrozili u sudijskoj nadoknadi vremena prvog dijela. Potom su ponovo stekli +2, ali se nisu Prijedorčani predali bez borbe i malo je nedostajalo da se kući vrate s jednim bodom.

Sarajevo je povelo najprije u 12. minutu kada je Nikola Komazec pogodio mrežu Prijedorčana na asistenciju Ognjena Todorovića, da bi deset minuta kasnije asistent povisio prednost na 2:0 na dodavanje Semira Kapića.

I kad se činilo da će domaćin s pjesmom otići na odmor, uslijedio je pogodak gostiju u 45. minutu, a strijelac je bio Lazar Vidić.

U nastavku se uglavnom igralo između šesnaesteraca do 67. minuta kada je fantastičan pogodak postigao Admir Travančić za 3:1 i činilo se mirnu završnicu utakmice.

Međutim, tako nisu mislili igrači Borisa Gavrana, koji su 15-ak minuta prije kraja opet smanjili preko Vidića.

Ipak, bordo tim je uspio da sačuva prednost i stigne do druge pozicije na tabeli iza neprikosnovenog Borca iz Banjaluke, koji ima pet bodova više.

U drugoj utakmici nedjeljnog programa, Mladost iz Velike Obarske je diktirala tempo u sudaru sa travničkim "vezirima", ali se u 90 i kusur minuta mreže nisu tresle u Bijeljini.

REZULTATI 10. KOLA:



Mladost - Travnik 0:0

Sarajevo - Rudar Prijedor 3:2 (2:1)
/Komazec 12, Todorović 22, Travančić 67 - Vidić 45, 75/

Široki Brijeg - Zrinjski 1:1 (0:0)
/Vagner 54 - Muminović 72/

Igrano u subotu:

Leotar - Radnik 1:2 (1:1)
/Šaraba 44 - Katanec 3, Nikić 81/

Olimpik - Vitez 1:0 (0:0)
/Kapić 90/

Velež - Zvijezda Gradačac 1:1 (0:1)
/Jusufbašić 49 - Pandža 9/

Čelik - Željezničar 2:2 (1:1)
/Dedić 27, Mešanović 47 - Hodžić 15, Kerla 61/

Borac - Slavija 2:0 (1:0)
/Stokić 10, Subić 60/

TABELA: Borac 23, Sarajevo 18, Zrinjski 18, Olimpik 16, Radnik 16, Široki Brijeg 16, Željezničar 15, Velež 14, Zvijezda Gradačac 13, Slavija 12, Čelik 10, Mladost 9, Travnik 9, Vitez 7, Rudar Prijedor 7, Leotar 6.

(MONDO, foto: FK Sarajevo, ACB portal, FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC